En les últimes dues/tres dècades hi ha hagut un notable increment en els recursos conceptuals i metodològics a la disposició del científic. Caldria destacar entre ells, per esmentar alguns dels quals s'apliquen amb major profusió, els algoritmes sobre selecció de models, l'estadística bayesiana, les estratègies d'inferència causal a partir de probabilitats/freqüències, la simulació per ordinador, o l'articulació de models mecanicistes.
L'objectiu genèric d'aquesta línia d'investigació és repensar les qüestions epistemològiques tradicionalment abordades per la filosofia de la ciència (experimentació, confirmació, explicació, realisme/antirrealisme, objectivitat i valors) a la llum dels nous recursos disponibles en la pràctica científica.
Creació d'un portal en obert que pose a l'abast del personal investigador les dades recollides en la nostra investigació, és a dir, implementar una base de dades que reculla el corpus de traductors i traduccions cientificotècniques del francés a l'espanyol editades a Espanya i França (s. XVIII-XIX).
Esbrinar les connexions del pensament kantià amb l'actual recerca científica, amb particular interès per la física quàntica, la biologia evolucionista, la neurociència i la intel·ligència artificial.
Els mitjans de comunicació són una eina clau en la difusió del coneixement. Analitzar com els mitjans tracten la informació científica i ambiental ens ajuda a comprendre com la societat rep el missatge científic, i ens permet elaborar propostes de millora de la difusió del coneixement.