Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

La spin-off EpiDisease rep 1,9 milions per a desenvolupar una eina de diagnòstic i pronòstic de la sèpsia

  • Parc Científic
  • 15 de maig de 2023
L'equip d'EpiDisease amb el seu director, Jose Luis García Giménez (segon dreta)
L'equip d'EpiDisease amb el seu director, Jose Luis García Giménez (segon dreta)

L'empresa EpiDisease, spin-off de la Universitat de València, ha rebut 1.9 milions d'euros per al desenvolupament del seu test IVD HISTSHOCK orientat a millorar el diagnòstic i el pronòstic de la sèpsia i el xoc sèptic, afeccions mèdiques greus causades per una resposta immunitària fulminant a una infecció. El finançament procedeix dels fons Next Generation de la UE, arribats a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri de Ciència i Innovació.

La sèpsia es cobra la vida de més d'11 milions de persones per any en el món. La possibilitat de disposar d'una prova que permeta classificar els pacients a l'instant i predir de manera fiable la gravetat del procés sèptic facilita l'aplicació d'una teràpia personalitzada per a cada persona afectada.

IVD HISTSHOCK, l'eina d’EpiDisease per al desenvolupament de la qual l'empresa acaba de rebre finançament per valor d'1.9 M€, és la primera prova molecular amb capacitat diagnòstica i pronòstica –proporciona informació personalitzada sobre la probable evolució de la malaltia– per a la presa de decisions preventives en el maneig de la sèpsia. El seu ús haurà de traduir-se en una reducció de les taxes de mortalitat, millors resultats a llarg termini per als pacients i un ús més eficient dels limitats recursos sanitaris, segons els responsables d'aquesta spin-off de la Universitat de València, l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA i el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER), situada en el Parc Científic de la institució acadèmica.

L'acció de finançament forma part del suport de CDTI i de la Unió Europea a les Pimes amb Segell d'Excel·lència Horizon Europe, mitjançant els fons Next Generation EU. En aquest cas, els fons seran destinats a l'execució d'un assaig clínic multicèntric i internacional on participen hospitals d'Espanya, Itàlia, Dinamarca i els Països Baixos; a la preparació del dossier per a l'aprovació d’HISTSHOCK com a producte de diagnòstic in vitro amb marcatge CE-IVD i al llançament comercial de la nova eina.