Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Agilent 2100
Bioanalitzador d'Agilent
Marca: Agilent 2100
Tipus: Equip

El Bioanalitzador Agilent 2100 és una plataforma basada en la tecnologia de microfluids dissenyada per a la determinació de la grandària, la quantificació i el control de qualitat del DNA i RNA mitjançant electroforesi en xicotets xips en un únic instrument. Els resultats s'obtenen en un curt espai de temps de manera automatitzada, directament en format digital.

La miniaturització dels instruments analítics ofereix nombrosos avantatges enfront de les tècniques convencionals. Entre elles, una millor precisió i reproducibilitat de les dades, temps d'anàlisis reduïdes, un mínim consum de mostra i una millor automatització i integració de fluxos de treball complexos.

Descripció

El Bioanalitzador Agilent 2100 constitueix el patró de la indústria per al control de qualitat del RNA i ha desplaçat a la laboriosa electroforesi en gel per a aquesta aplicació. També està ocupant ràpidament la posició de l'electroforesi en gel per a l'anàlisi de fragments del DNA.

En el control de qualitat del RNA, el programari calcula la concentració del RNA i dos paràmetres numèrics que indiquen la integritat del RNA: la relació entre els RNA ribosòmics 28S i 18S (28S/18S) i el número RIN (RNA Integrity number). El paràmetre RIN va ser introduït per Agilent Technologies amb la finalitat d'estandarditzar el procés d'interpretació de la integritat del RNA i eliminar el biaix associat a la interpretació individual.
D'altra banda, per al control de qualitat del DNA, aquest sistema permet obtindre la grandària i la quantitat del DNA: separació i quantificació d'alta resolució del DNA. Existeixen diferents xips depenent de la grandària de DNA que es vulga visualitzar.

La miniaturització dels instruments analítics ofereix nombrosos avantatges enfront de les tècniques convencionals. Entre elles, una millor precisió i reproducibilitat de les dades, temps d'anàlisis reduïdes, un mínim consum de mostra o una millor automatització i integració de fluxos de treball complexos. Presentat en 1999, el Bioanalitzador Agilent 2100 va ser el primer instrument comercial que va utilitzar la tecnologia de microfluids per a l'anàlisi de mostres biològiques.

Aplicacions pràctiques
  • Comprovació de qualitat del RNA i quantificació estimada: ofereix dades del RNA total, mRNA i smallRNA incloent l'algorisme RIN (per les sigles en anglés de “número d'integritat del RNA”).
  • Grandària i quantitat del DNA: separació i quantificació d'alta resolució del DNA.
Certificacions de qualitat
Condicions d'ús

L'usuari interessat pot posar-se en contacte amb el personal del Servei per a sol·licitar informació i/o pressupost. El pressupost sempre ha d'estar signat per totes dues parts, tant pel responsable del projecte com pel Coordinador/a de la UCIM.

Una vegada acceptat el pressupost, l'usuari proporcionarà les mostres* per a l'anàlisi seleccionada.

*Recomanacions per a les mostres:

  • Les mostres hauran d'entregar-se adequadament etiquetades, envasades i condicionades per a assegurar la seua identificació, integritat i conservació durant el transport i garantir la seguretat del personal que el realitza.
  • Cada mostra s'entregarà/enviarà en un tub de 0.2 ml lliure de nucleases, ben segellat i correctament identificat.
  • Per a l'anàlisi de DNA i RNA s'ha de proporcionar com a mínim 3μl de mostra.

El lliurament de resultats es realitzarà per email, el Servei enviarà un arxiu pdf amb els resultats de l'anàlisi d'RNA (concentració, relació 28S/18S, RIN) o DNA (concentració, grandària) juntament amb les imatges corresponents a l'anàlisi realitzada (gel, electroferogrames).

Estructura/es UV que ho gestiona
Unitat Central d'Investigació de Medicina (UCIM)