Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

SCIL-CVM
Plataforma d'Hematologia i Bioquímica
Marca: SCIL-CVM
Tipus: Equip

Es tracta d'una plataforma que serveix per a determinar per una banda les cèl·lules sanguinis; rojos, blancs i plaquetes. En el cas de les blanques, també dona informació dels valors relatius i absoluts. Per l'altra banda, els analitzadors de bioquímica poden determinar una gran varietat de anàlits en sang, serum o plasma.

Descripció

Aquesta plataforma està formada per 4 equips:

Element HT-5 (El hemograma) i 3 analitzadors de bioquímica que cadascú funciona i determina diferents tipus de anàlits; Skyla VB1, EuroLyser i el ISTAT-1.

Element HT5:

Mitjançant la incorporació de 3 canals diferents de citometria de flux “làser”, un comptatge d'impedància i una detecció colorimètrica permet determinar els nivells tant dels glòbuls blancs i rojos com les plaquetes.

Skyla VB1:

Mitjançant uns discos “rotors” basats en química humida i de manera ràpida, senzilla i precisa permet mediar diferents indicadors bioquímics en sang sencera, plasma i/o sèrum de diferents espècies (rates, ratolins, porcs, conills, gossos…). L'ús del rotor serà depenent del tipus de patologia a estudiar o per a verificar l'estat general de l'animal.

EuroLyser:

Millora i completa els perfils bioquímics de moltes substàncies tal com T4, fructosamina, lipasa pancreàtica, amoníac, àcids biliars, fenobarbital, SDMA, cCRP…etc. Tots els mesuraments estan basades en principis de química líquida que proporciona una fiabilitat màxima i tot amb maneig simple i intuïtiu, i en el mínim espai.

I STAT-1:

Un analitzador que mitjançant uns cartutxos amb els reactius adequats i segons el tipus podem mesurar els nivells de gasos en sang (O2, CO₂,…), Química i electròlits i els nivells Hct i Hgb. A més, existeixen cartutxos individuals per a determinar substàncies com Tropninina I, creatinina, etc.

Aplicacions pràctiques

Es poden utilitzar per qualsevol tipus de patologia que ha de veure amb alteracions en la sang. I a més a més, amb els analitzadors de bioquímica, hi ha rotors amb un perfil específic, a tall d'exemple, hepàtic, renal, tiroide, diabetis i també per a fer un estudi de l'estat fisiològic i/o fisiopatològic de l'animal.

Condicions d'ús

Les mostres per a ser acceptades pel servei de metabolòmica han de complir uns requisits previs:

L'usuari ha d'informar detalladament de l'origen de la mostra (quina espècie d'animal)es, tipus, quantitat (nombre total de mostres i volum aproximat), perillositat i precaucions recomanades en el maneig.

Les mostres han d'estar retolades de manera inequívoca per a la seua perfecta identificació.

L'usuari ha d'assenyalar obligatòriament si desitja recuperar la mostra una vegada completades les mesures o si autoritza el servei per a la destrucció d'aquestes.

El servei no acceptarà:

  • Mostres infeccioses o de perillositat extrema en el seu maneig.
  • Mostres humanes que no siguen completament anònimes.
  • Mostres sense identificar o retolades defectuosament.

Per a facilitar l'emmagatzematge i posterior maneig de les mostres, es recomana a l'usuari que facilite les mostres al servei en un format adequat al tipus i volum de mostra.

En el cas de biofluids amb un volum mínim de 25µl en cas de l'Hemograma en EDTA o 220-250µl (Heparina o EDTA segon el rotor) en cas de l'analitzador de bioquímica (Skyla VB1) recomanem enviar les mostres en viaris tipus cònics de 1,5 ml.

És recomanable, sempre que siga possible, contactar amb el servei abans de començar a acumular mostres, per a determinar la millor manera d'entregar la mostra.

En cas de necessitar algun tipus de rotor o kit per a fer l'estudi, el usuari ha de posar en contacte amb el responsable.

Pàgina de reserves: https://ucimreserves.uv.es/IMBM/index.php/login

Estructura/es UV que ho gestiona
Unitat Central d'Investigació de Medicina (UCIM)
Contactes
  • Ezzeddin Ayoub, Mustafa
  • PIT-Tecnic/a Sup Uv
Veure fitxa