- Universitat de València
- Meca De Caro, Giuseppe
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Cap de Seccio-Servei
- Cap Iniciatives Per a la Innovacio
- Calpe Ruano, Jorge
- PI-Invest No Doctor Uv A1
- Quiles Beses, Juan Manuel
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Torrijos Caparros, Raquel
- PI-Postd_Conselleria_Ant.Apostd2022
- Luz Minguez, Carlos
- PDI-Ajudant Doctor/A
Jordi Mañes Vinuesa
Hui dia, per a la conservació d'aliments fins a la seua consumició s'usen una sèrie de productes majorment químics, a més de per a millorar la seua innocuïtat, o modificar les seues propietats sensorials. No obstant això, cada vegada s'està defensant més l'ús de compostos naturals per al creixement dels productes agrícoles, la defensa enfront de malalties patògenes i la seua conservació.
D'altra banda, diàriament es genera gran quantitat de residus en el sector primari i secundari, la gestió del qual suposa un problema per a les empreses i el medi ambient, però dels quals podem obtindre compostos que després d'un procés de revaloració es poden utilitzar per als fins abans comentats.
Personal investigador de la Universitat de València ha desenvolupat una serie estratègies per a l'obtenció de biocomplexos funcionals que permeten la reducció d'additius sintètics en la conservació dels aliments, així com formulacions de biofertilitzants, agents de biocontrol per a l'agricultura i compostos funcionals d'alt valor afegit.
Les presents invencions són aplicable al sector de l'agroalimentació i més concretament per al seu ús com:
- Bioconservants
- Biofertilitzants
- Probiòtics
- Aliments funcionals
Els principals avantatges aportats per la invenció són:
- Recircularització i sostenibilitat
- Obtenció de compostos d'alt valor afegit
- Compostos naturals
- Propietat intel·lectual registrada
Campus de Blasco Ibáñez
C/ Amadeu de Savoia, 4
46010 València (València)