Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Nous productes bioestimulants, bioactius i bioconservants
Tipus: Altres. Codi referència: 202005R,202101R,202135R,202168R,202234R,202256R,202310-Meca,G
Entitats titulars
  • Universitat de València
Personal inventor UV
  • Meca De Caro, Giuseppe
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Cap de Seccio-Servei
  • Cap Iniciatives Per a la Innovacio
Ver ficha
  • Calpe Ruano, Jorge
  • PI-Invest No Doctor Uv A1
Ver ficha
  • Quiles Beses, Juan Manuel
  • PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Ver ficha
  • Torrijos Caparros, Raquel
  • PI-Postd_Conselleria_Ant.Apostd2022
Ver ficha
  • Luz Minguez, Carlos
  • PDI-Ajudant Doctor/A
Ver ficha
Personal inventor no UV

Jordi Mañes Vinuesa

Antecedents

Hui dia, per a la conservació d'aliments fins a la seua consumició s'usen una sèrie de productes majorment químics, a més de per a millorar la seua innocuïtat, o modificar les seues propietats sensorials. No obstant això, cada vegada s'està defensant més l'ús de compostos naturals per al creixement dels productes agrícoles, la defensa enfront de malalties patògenes i la seua conservació.

D'altra banda, diàriament es genera gran quantitat de residus en el sector primari i secundari, la gestió del qual suposa un problema per a les empreses i el medi ambient, però dels quals podem obtindre compostos que després d'un procés de revaloració es poden utilitzar per als fins abans comentats.

Invenció

Personal investigador de la Universitat de València ha desenvolupat una serie estratègies per a l'obtenció de biocomplexos funcionals que permeten la reducció d'additius sintètics en la conservació dels aliments, així com formulacions de biofertilitzants, agents de biocontrol per a l'agricultura i compostos funcionals d'alt valor afegit.

Aplicacions

Les presents invencions són aplicable al sector de l'agroalimentació i més concretament per al seu ús com:

  • Bioconservants
  • Biofertilitzants
  • Probiòtics
  • Aliments funcionals
Avantatges competitius

Els principals avantatges aportats per la invenció són:

  • Recircularització i sostenibilitat
  • Obtenció de compostos d'alt valor afegit
  • Compostos naturals
Estat de la propietat intel·lectual
  • Propietat intel·lectual registrada
Estructures
Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal
Contacte
Servei de Transferència i Innovació

Campus de Blasco Ibáñez

C/ Amadeu de Savoia, 4

46010 València (València)

96 38 64044

Geolocalització

https://www.uv.es/serinves

servei.transferencia.innovacio@uv.es