Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Sobreexpresió de cardenòlids en els gèneres Digitalis i Isoplexis
Tipus: Patent. Codi referència: 200807R-Gavidia, I
Entitats titulars
  • Universitat de València
Personal inventor UV
  • Perez-bermudez Ingles, Pedro
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Ver ficha
Antecedents

Els cardenòlids (digoxina, digitoxina, etc.) són fàrmacs utilitzats en el tractament de la insuficiència cardíaca. Aquests productes s'obtenen directament de diferents plantes del gènere Digitalis, mitjançant extracció, ja que la seua síntesi en laboratori no resulta rendible. En l'actualitat, s'utilitzen diferents tècniques agronòmiques per al desenvolupament d'aquestes plantes, no obstant això, no existeixen mètodes de millora genètica en plantes de Digitalis que induïsquen amb èxit l'augment de la síntesi de cardenòlids.

Invenció

Personal investigador de la Universitat de València han descrit la seqüència d'un nou gen present en determinades espècies vegetals implicades en la síntesi de cardenòlids, com per exemple plantes dels gèneres Digitalis i Isoplexis, l'expressió dels quals s'incrementa en situacions de resposta a estrés biòtic i/o abiòtic. A conseqüència de l'increment en l'expressió d'aquest gen, es produeix un increment en la síntesi de cardenòlids en aquestes plantes.

Aplicacions

La principal aplicació de la tecnologia és en el camp de la indústria farmacèutica i de l'agronomia, per a incrementar el rendiment en la síntesi de cardenòlids de cultius dels gèneres Digitalis i Isoplexis.

Avantatges competitius

El principal avantatge de la invenció és l'increment en la producció de cardenòlids a partir de plantes modificades dels gèneres Digitalis i Isoplexis, mitjançant l'ús de tècniques agronòmiques que generen diversos tipus d'estrés en la plantació.

Estat de la propietat intel·lectual
  • Patent concedida
Estructures
Contacte
Servei de Transferència i Innovació

Campus de Blasco Ibáñez

C/ Amadeu de Savoia, 4

46010 València (València)

96 38 64044

Geolocalització

https://www.uv.es/serinves

servei.transferencia.innovacio@uv.es