Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Investigació de Psicologia de l'Esport (UIPD) Logo del portal

La UIPD participa en el European College of Sport Science (ECCS) de Viena

  • 10 de juliol de 2016
Les autores del treball

Del 6 al 9 de juliol de 2016 es va celebrar a Viena (Àustria) el 21 Congrés Anual del European College of Sport Science (ECCS) realitzat en les instal·lacions de l'Àustria Center Vienna (http://ecss-congress.eu/2016/16/).
La Dra. Isabel Castillo va presentar un treball titulat “Positive social-emotional conditions, basic psychological needs and well-being in high-performance athletes”, realitzat en col·laboració amb la Dra. Isabel Balaguer i amb Beatriz Galilea, psicòloga responsable de la Unitat de l'Esport i Salut, del Consell Català de l’Esport (Barcelona).
En aquest treball s'examina en esportistes d'alt rendiment un model de relacions entre les percepcions que els esportistes tenen sobre els recursos de protecció del seu centre d'entrenament, les seues necessitats psicològiques bàsiques i tres indicadors de benestar (la vitalitat subjectiva, la satisfacció amb la vida i l'autoestima). Els resultats mostren la importància de proveir de condicions socio-emocionals positives en els centres d'entrenament per a promocionar un funcionament positiu i afavorir el benestar dels esportistes.

Imatges: