Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Investigació de Psicologia de l'Esport (UIPD) Logo del portal

La UIPD participa en el XV Congrés Nacional de l'Activitat Física i l'Esport, i la I Trobada Inernacional en Entrenament Mental

  • 2 d’abril de 2016
Cartell del congrés.

Des del 30 de març al 2 d'abril de 2016 va tindre lloc a València el XV Congrés Nacional de Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport i I Trobada Internacional en Entrenament Mental celebrat en les instal·lacions de la Ciutat Politècnica d'Innovació de la Universitat Politècnica de València en el qual la UIPD va participar en diferent esdeveniments.
El dijous 31 de març a la vesprada es va celebrar el simposi “Mètodes quantitatius per als nostres pròxims estudis en Psicologia de l'Esport” coordinat per la professora Carme Viladrich, de la Universitat Autònoma de Barcelona. En el simposi, en el qual va participar la nostra doctoranda Priscila Fabra, també van intervindre investigadors tant de la Universitat Autònoma de Barcelona com de la Universitat d'Extremadura. La UIPD va presentar un treball, realitzat per Priscila Fabra juntament amb la Dra. Inés Tomás i la Dra. Isabel Balaguer, en el qual s'exemplificava l'aplicació d'un model de corbes de creixement latent per a predir la intenció de continuar jugant a futbol en jugadors de futbol base durant dues temporades consecutiva.
El divendres 1 d'abril, en la sessió del matí, el Dr. Luis Ródenas va presentar mitjançant una comunicació oral un treball realitzat al costat d'altres membres de la UIPD (Dra, Isabel Castillo, Dr. Juan Mercé i Dra. Isabel Balaguer) i al costat dels nostres col·legues mexicans de la UANL (Dr. José Tristán i Dra. Jeanette López-Walle). La comunicació que s'emmarca dins del projecte europeu PAPA es va titular “Relacions entre el clima motivacional, la motivació i la cohesió en jugadors de futbol base”. En aquest estudi es presenten les relacions que s'estableixen entre aquestes variables, i indica el camí a seguir en el treball a realitzar amb els entrenadors.
Eixe mateix divendres 1 d'abril, en la sessió de la vesprada, la Dra. Lorena González va participar en el panell d'experts titulat “L'Enfocament Positiu en l'Esport amb Joves”, coordinat pel Dr. Jaume Cruz de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seua intervenció va versar sobre el “Programa de Formació d'Entrenadors Empowering CoachingTM”. Durant la seua comunicació, la Dra. González va presentar les característiques principals del programa Empowering CoachingTM , alguns dels principals resultats obtinguts en el Projecte PAPA en el qual es va aplicar aquest programa i les línies d'actuació futures de Empowering CoachingTM. El tema va rebre un gran acolliment per part del públic que va aprofitar el torn de preguntes per a aprofundir sobre alguns aspectes del programa i preguntar sobre possibilitats futures de formació en diferents contextos.
El nostre grup d'investigació també va participar en el congrés amb un pòster titulat “Jugadores de futbol i de bàsquet: Estudi comparatiu de la percepció del seu entorn esportiu”. Aquest treball va ser liderat per la Llic. Paula Muiños i en ell van participar diferents membres i col·laboradors de la UIPD.
Els assistents al congrés podien accedir a tots els pòsters mitjançant pantalles tàctils repartides per l'hall principal del Congrés. Com a exemple, vegeu la foto anterior.
Durant el congrés es va poder assistir a interessants comunicacions d'especialistes a nivell nacional i internacional en l'àmbit de la Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport, i va comptar amb la participació de congressistes de tota Espanya i de diversos països de Llatinoamèrica. A més de gaudir de les activitats científiques, els participants al congrés van poder visitar diferents llocs de la bonica ciutat de València.

Imatges: