
El grup Salusex, de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de València, ha organitzat per als dies 17 i 18 d'octubre de 2019 l'I Congrés Internacional de Sexualitat: Expressant la diversitat, que es desenvoluparà a la Universitat Jaume I. El curs serà convalidable per 1 crèdit de lliure configuració.
Aquesta iniciativa té com a objectiu de servir com un escenari on es puga aportar i escoltar gran nombre d'investigacions i experiències que mostren les múltiples maneres d'expressar la diversitat sexual. El propòsit és atendre no sols la diversitat relacionada amb l'orientació i la identitat sexual, amb un especial interés en la sexualitat de les persones LGTB+, sinó també amb les diferents manifestacions de la sexualitat al llarg del cicle vital, la vivència de la sexualitat de les persones amb diversitat funcional física o intel·lectual, o col·lectius específics com els treballadors sexuals. També pretén recollir fenòmens actuals com el sexe virtual i altres manifestacions de la influència de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) en l'expressió de la sexualitat.
La mirada del congrés està posada tant en la promoció de la salut sexual i la prevenció de conductes de risc com en la intervenció psicològica davant determinats problemes (disfuncions sexuals, parafilias, addicció al sexe, etc.). I tot això des de la necessària perspectiva de gènere. Així mateix, l'organització espera que aquest congrés es configure com un espai de trobada d'investigadors, professionals i associacions que treballen per millorar la salut sexual de la població.
La cita ja té confirmada l'assistència de conferenciants prestigiosos tant nacionals com Félix López de la Universidad de Salamanca i Jose Antonio Carrobles de la Universidad Autónoma de Madrid, com a internacionals, Seth Kalichman de la Universitat de Connecticut als EUA, Hanneke de Graaf d'Holanda, així com molts altres coordinadors de symposia com Francisco Cabello (Instituto Andaluz de Sexología y Psicología), Jose Ignacio Pichardo (Universidad Complutense de Madrid), María Lameiras (Universidad de Vigo), Elena García Vega (Universidad de Oviedo), Montserrat Plans (Universidad de Girona), Jose Pedro Espada (Universidad Miguel Hernández d'Elx), Cristina Garaizábal (Fundació Daniela), Andrés López de la Clau (UNED), Dolores Frías (Universitat de València), Ángel Castro (Universidad de Zaragoza) i Noemí Pereda (Universidad de Barcelona).