Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

ACTUALITZACIÓ: SATTUi Denuncia: descompte irregular en nòmina en baixes laborals

  • 5 de novembre de 2021
ACTUALITZACIÓ: SATTUi Denuncia: descompte irregular en nòmina en baixes laborals

5 de novembre de 2021

 

Estimades companyes,

Estimats companys,

 

Com recordareu, fa uns mesos des de SATTUi iniciàrem una campanya (la informació la teniu en la part de baix) de recollida de signatures per tal de sol·licitar a la Rectora la correcció del període de compensació per als casos de baixa laboral del personal adscrit a MUFACE, ja que l’Acord de Consell de Govern 178/2018 (entrà en vigor el 5 de juliol de 2018) discriminava una part del període, que no es compensava.

 

Aquesta recollida de signatures fou com a conseqüència de les diverses peticions que férem a l’administració institucional de la UVEG (la primera el 12 de març de 2021) en què no havíem obtingut resposta.

 

Doncs bé, ens complau comunicar-vos que per a la propera Mesa Negociadora de hoy, 5 de novembre, el tercer punt serà: “Proposta d'acord per a completar el subsidi d'incapacitat temporal del personal funcionari inclòs en el règim del mutualisme administratiu.”

 

Com a conseqüència d’aquesta reunió de la Mesa Negociadora, hem sol·licitat al President de l’òrgan (Vicerector de Professorat) poder assistir a la Mesa mentre es tracte aquest punt. El vicerector ens ha contestat que no era possible per aplicació de la normativa (mantenim en silenci la nostra opinió) però que el Vicegerent de Recursos Humans ens convocaria a una reunió, abans de la Mesa Negociadora, per a tractar el tema.

 

Aquest matí, divendres 5 de novembre, ens ha rebut i li hem fet entrega del document que trobareu en aquest enllaç: document lliurat al VG-RH.

 

Li hem demanat reiteradament que l’acord s’aplique de manera retroactiva a tots i totes les afectades.

 

*******

 

10 de maig de 2021

 

SATTUi DENUNCIA: descompte irregular en nòmina en baixes laborals

 

A TOTES AQUELLES I AQUELLS QUE HEU TINGUT UNA BAIXA LABORAL AMB POSTERIORITAT AL 5 DE JULIOL DE 2018

 

El 12 de juliol de 2018 el Consell de Govern va fer públic l'acord 178/2018 de la UVEG pel qual es decidia complementar fins al 100% les nòmines del seu personal, tant afiliat al règim general com a MUFACE, que cursara baixa laboral (amb efecte retroactiu des del 5 de juliol):

 

Aquest acord el podeu veure punxant ací.

 

I la notícia punxant ací.

 

No obstant això, recentment hem sabut que aquest acord s'ha estat incomplint per part de l'Administració institucional, quan el treballador o treballadora pertanyia a MUFACE (és a dir que ha afectat principalment el professorat funcionari, i no el laboral, la qual cosa suposa, a més, un greuge comparatiu).

 

Després de realitzar les indagacions oportunes, SATTUi ha pogut constatar que, efectivament no es respectava aquest acord, i que l'Administració de la UVEG és sabedora d'això. A més, pel que sembla, l'aplicació informàtica que gestiona el pagament de les nòmines no contempla aquest acord, per la qual cosa aquelles companyes i companys que pertanyen a MUFACE se'ls ha estat retenint en nòmina unes quantitats que s’haurien d'haver pagat.

 

Aquesta situació, que hem descobert casualment, gràcies a la informació que ens ha enviat una companya, ens ha deixat perplexes/os, perquè porten ni més ni menys que diversos anys coneixent el problema, sense donar-li solució, la qual cosa suposa que aquelles i aquells afectats per baixes (en cas del PDI adscrit a MUFACE majors a 90 dies) han estat cobrant mensualitats per import inferior al que els corresponia, i correspon (ja que el problema està encara sense solucionar).

 

Si fóra cert que el problema està en l'aplicació informàtica, no entendríem la desídia i falta d'interés per arreglar el programa, o sense fer res, durant tant de temps.

 

Per això, us informem que hem demanat als responsables en l'Administració de la Universitat (Gerència), la immediata solució, amb caràcter urgent, i la localització del personal afectat i el pagament amb efectes retroactius de la part que no els va ser (o no ha sigut) abonada en la nòmina, des del 5 de juliol de 2018.

 

També demanem a aquelles i aquells que hàgeu estat de baixa amb posterioritat a aquesta data (5 de juliol de 2018) fins ara, que reviseu si us van aplicar algun descompte en les vostres nòmines, és a dir si no cobràreu el 100%, durant el període de la vostra baixa. I si és així, que ens ho feu saber (sense dir quina va ser la causa de la baixa, ja que és informació confidencial), bé mitjançant un correu a sattui@uv.es o mitjançant la presentació per registre d'entrada de la instància que us adjuntem, amb CC a sattui@uv.es:

 

Punxa ací per accedir a la instància.