UVdocènciaUniversitat de València Logo del portal

El Grup d’Innovació Docent en Microbiologia rep el Connecticut State Community College (EUA) en el marc del projecte Micromón

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 3 de juny de 2024
El professorat i l’alumnat de Connecticut State Community College davant de l’escenari de la Sala Charles Darwin.
El professorat i l’alumnat de Connecticut State Community College davant de l’escenari de la Sala Charles Darwin.

Els membres del Grup Consolidat d’Innovació Docent (GCID) en Microbiologia de la Universitat de València van rebre dijous 23 de maig la visita de professorat i alumnat del Connecticut State Community College dels Estats Units d’Amèrica al campus de Burjassot. Tant l’equip liderat per la professora Sharon Gusky com el professorat del Departament de Microbiologia i Ecologia treballen activament al projecte de Micromón/Tiny Earth.

Els objectius dels dos grups són conscienciar la comunitat educativa preuniversitària sobre el problema urgent de salut que representen els superbacteris i la necessitat de prosseguir en la recerca de nous antibiòtics. Aquest projecte, liderat a la Universitat de València per Sergi Maicas, i en col·laboració amb CEFIRE València, ja s’ha desenvolupat a diversos centres educatius de la Comunitat Valenciana.

La visita, guiada per les professores Belén Fouz i Elena González-Biosca i l’alumna de màster Isabel Sales de la Facultat de Ciències Biològiques, es va iniciar amb una sessió de presentació de les activitats realitzades pel GCID a nivell nacional i internacional, entre les quals es troba la divulgació sobre la resistència dels antibiòtics i la caracterització de fenòmens d’antibiosi. Així mateix, es van tractar els projectes i les idees de futur dels dos grups.

La jornada va continuar amb una visita pel Campus de Burjassot, concretament als laboratoris docents, la sala Charles Darwin i la Biblioteca de Ciències Eduard Boscà, unint-se els equips deganals de les facultats de Ciències Biològiques i Farmàcia i Ciències de l’Alimentació. Finalment, van visitar les instal·lacions de la planta d’aquaris del Servei Central de Suport a la Investigació Experimental, on se’ls va explicar la utilització d’aquestes amb finalitats de docència i investigació per part de la comunitat universitària i empresarial.

La trobada ha resultat un èxit i ha permés reforçar interessos comuns i intercanviar idees en el context del projecte Tiny Earth, així com valorar opcions de futurs intercanvis d’estudiantat. La professora Gusky i el seu equip van mostrar un gran interés al treball de l’equip de la UV i van apreciar les instal·lacions del campus i el bon tracte rebut.

Imatges: