UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El programa VLC/STARTUP lliura els seus premis a les millors empreses innovadores

  • 11 de novembre de 2019
Image de la noticia

El passat 7 de novembre va tindre lloc el lliurament dels diplomes que reconeixen a les 4 empreses innovadores, 2 spin-offs i 2 start-ups, que han resultat guanyadores del Programa d’Emprenedoria Innovadora VLC/STARTUP 2019 del Parc Científic de la Universitat de València.

El Programa d’Emprenedoria Innovadora del Parc Científic de la UV – VLC/STARTUP 2019 ha seleccionat 4 empreses innovadores, 2 spin-offs i 2 startups, sumant en aquests moments 90 empreses innovadores de base científica-tecnològica que es distribueixen en cinc grans àrees d’activitat: Biotecnologia, Medicina i Salut; Tecnologies de la Informació i de la Comunicació; Serveis Avançats; Energia i Medi Ambient; i Industrial, Materials i Nanotecnologia. Totes aquestes ocupen a més de 500 professionals d’alta qualificació.

Les companyes seleccionades desenvolupen tests genètics per a resoldre toleràncies alimentàries i farmacogenètiques, càmeres d’imatge 3D plenòptica per a instruments d’observació, un assistent virtual per a personalitzar viatges turístics utilitzant intel·ligència artificial i un dels primers tractaments per a la distròfia miotònica tipus 1 (DM1). Dues d’aquestes són spin-offs impulsades, respectivament, per equips investigadors dels Departaments de Física i de Genètica de la Universitat de València.

En l’acte de lliurament de diplomes, que se celebrà el passat 7 de novembre en el Parc Científic, la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, va subratllar que “en aquests premis es visualitza com els impulsors d’aquestes start-ups són estudiants, egresats o investigadors que han seguit programes formatius en innovació i emprenedoria de la Universitat de València. Aquesta preparació és clau per a després projectar-se, ja com a empresa consolidada, en el Parc Científic”.

Més informació en aquest enllaç.