UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Explorer Lab 2020, l'experiència pilot del programa Explorer en versió digital, posa fi a tres mesos de formació, aprenentatge i networking

  • 29 de juny de 2020
Image de la noticia

Explorer Lab “Joves amb solucions”, el programa de formació i preincubació de Banco Santander que impulsa el progrés dels joves a través de la formació i la pertinença a una comunitat global d'emprenedors, ha finalitzat amb una competició entre els millors projectes seleccionats per cada Explorer Space i amb un projecte guanyador d'entre 120 projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030).

Després de tres mesos de formació, aprenentatge i networking, l'Explorer Lab 2020 va triar el seu projecte guanyador d'entre 120 projectes emprenedors a Espanya, Portugal, l'Argentina i Mèxic relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030).

En la final online, retransmesa per streaming, es reconeixia com a projecte guanyador a Shellock, de la Universitat de Barcelona Space, que pretén monitorar en temps real contenidors marítims mitjançant un contenidor reutilitzable i reduint així 4.000 tones de plàstic rebutjat anualment. La recompensa d'aquest equip guanyador és el premi Explorer in Residence, un itinerari de dotze setmanes a l'interior de Banco Santander amb una agenda específica dissenyada a mesura per a continuar avançant i realitzar campanyes de comunicació i màrqueting.

Entre els altres cinc projectes finalistes que van arribar a la final d'Explorer Lab i que van presentar el seu pitch al costat de Shellock trobem a Ecotick, equip guanyador del Centre Explorer de la Universitat Politècnica de València, format per Rubén Valdelvira, Araceli Silva i Adrián Avecilla. El missatge d’Ecotick és el d'eliminar els tiquets impresos i proporcionar una solució digital per a gestionar compres de forma més còmoda i senzilla. Els nostres emprenedors d’Ecotick continuen treballant per a aconseguir llançar el seu producte al mercat i aconseguir que el planeta siga un lloc més net.

Per la seua part, Danaus Welfare Solutions va ser seleccionat com el millor projecte del Centre Explorer Universitat de València, el qual busca aproximar el benestar dels animals a la societat mitjançant un espai d'aprenentatge online i assessories per a nuclis zoològics. A través d'una plataforma s'aproximarà la formació online altament especialitzada de la mà de docents experts als usuaris, per a respondre a les necessitats que el seu animal necessita. Per a les components de Danaus Welfare Solutions, María Figuerola i María Abellán, el programa Explorer Lab ha sigut una oportunitat per a créixer i creure en el seu projecte fent-ho evolucionar d'una idea a un model de negoci capaç de competir en el mercat.

Us esperem en la pròxima edició de l'Explorer 2021!