UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial realitza una Jornada comarcal sobre Economia Social i Sostenible a Sagunt

  • 27 d’octubre de 2020
Image de la noticia

L'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible de la Diputació de València i de la Universitat de València (Aula Empresocial) va realitzar el passat 27 d'octubre una Jornada comarcal sobre Economia Social i Sostenible en la localitat valenciana de Sagunt.

En primer lloc, es va fer una presentació de l'Aula Empresocial de la mà de la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil, directora de l'Aula Empresocial; juntament amb Fidel García, cap de servei de Desenvolupament Local de Divalterra. A continuació, la professora Pilar Alguacil va fer una ponència sobre “Els ODS i la Sostenibilitat”, exposant què és l'economia social i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Seguidament, Antonia Sajardo, professora de la Universitat de València, va exposar “L'Economia Social en el territori local: cap a unes organitzacions saludables, sostenibles i co-creadores de benestar”. Va fer una comparació entre economia mercantil i economia social referent a la seua contribució al PIB, el biaix del gènere en la contractació, els salaris, etc. Per a finalitzar la primera part de la sessió, va prendre la paraula Joan Ramón Sanchis, director de la Càtedra d'Economia del Bé Comú (EBC) de la Universitat de València.

La segona part de la sessió va ser una taula redona sobre experiències en emprenedoria en economia social. En aquesta ocasió es va comptar amb la participació de la Fundación Novaterra, una iniciativa civil que aglutina a persones i entitats que lluiten contra l'exclusió social, promovent la inclusió per mitjà de l'ocupació per a persones que, per circumstàncies i vicissituds de la vida, es troben allunyades del mercat de treball i amb fortes dificultats per a accedir a ell. També va participar AeioLuz, una cooperativa centrada en ajudar persones i organitzacions a fer una gestió responsable de l'energia, donant a conéixer com utilitzar l'energia de manera eficient, contribuint així a la creació d'un model energètic més sostenible per a tots. Així mateix, es va comptar amb la participació de Rastro Solidario, una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que al juliol de 2011 va posar en marxa una plataforma de fundraising col·lectiu amb la finalitat de facilitar a totes les ONGs els recursos que precisen per a l'execució dels seus programes socials. Finalment, es va comptar amb la participació de Del Camp a la Taula, una associació composta per un grup de persones que uneixen els seus esforços per a reunir, en un espai de diàleg, a persones i organitzacions relacionades amb la sostenibilitat i la sensibilitat mediambiental.