UVemprénUniversitat de València Logo del portal

“Biotank”, un sistema de cultiu d’algues per a purificar l’aire i conservar l’aigua en les ciutats, guanya el concurs Smart Mobility Challenge per a estudiants de la Universitat de València, patrocinat per Ford Philanthropy

  • 6 de juny de 2024
Image de la noticia

El concurs Smart Mobility Challenge tenia com a finalitat seleccionar les millors idees aportades pels equips integrats per estudiants de la Universitat de València en l'àmbit de la mobilitat intel·ligent i sostenible.

L'objectiu de l'acte, celebrat el 5 de juny, era seleccionar les tres millors propostes d'entre les deu que van resultar finalistes en l'avaluació prèvia i que han obtingut un premi de 500 € per equip.

L'acte ha comptat amb la presència de Deborah Chennells, directora de Ford Philanthropy Europe; Eva Mocholí, responsable de Comunicació de Ford Motor Company España, i Lola Garzón Benítez, responsable acadèmica de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén).

El primer premi ha recaigut en el projecte “Biotank”, presentat per Sandra Paniagua, Gema Bravo i Elena Álvarez, estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. El projecte combina la biotecnologia amb l’anàlisi de dades per abordar els reptes de la contaminació atmosfèrica i l’escassetat d’aigua en entorns urbans. Aquest equip rebrà una ajuda de 12.500 € per a poder desenvolupar la seua idea de negoci en un projecte empresarial real.

A més, el concurs ha reconegut altres dos equips finalistes que rebran una ajuda de 5.000 € cadascun. Daniel Salinas, estudiant de la Facultat de Física, ha presentat el projecte “GreenViews”, que ofereix rutes eficients, saludables i sostenibles per afrontar els reptes de la mobilitat urbana, la salut i la sostenibilitat. I Pablo Senabre, de la Facultat d’Economia ha presentat el projecte “EverPark”, que pretén solucionar el problema que suposa aparcar en la ciutat.

Com a braç filantròpic global de Ford Motor Company, Ford Philanthropy se centra en proporcionar accés als serveis essencials, a una educació per a les oportunitats futures de treball i emprenedoria dirigides a comunitats amb pocs recursos i poca representació. Els consorcis i programes de Ford Philanthropy estan dissenyats per a donar resposta a les necessitats bàsiques de la comunitat i assegurar a la gent oportunitats equitatives per a avançar.

Aprofitant el coneixement a escala, els recursos i la mobilitat de Ford, Ford Philanthropy té un impacte significatiu a través de la concessió de subvencions, els Centres de Recursos i Participació de Ford i del voluntariat dels empleats. 

Les inversions de la comunitat internacional de Ford Philanthropy són gestionades i administrades per GlobalGiving, el soci global del fabricant d'automòbils per a aportacions i ajuda en casos de desastre. Per a més informació, podeu visitar aquest enllaç