UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Celebrada la Jornada d'Innovació AgrotecUV per a la generació d'idees al voltant de l'agroalimentació sostenible i saludable

  • 21 d’abril de 2023
Presentació de la Jornada de Innovació AgrotecUV Innova

Amb el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, el programa AgrotecUV Innova té com a objectiu general fomentar la cultura de la innovació en l'alumnat universitari, incentivar la generació d'idees innovadores, amb un enfocament lúdic, per a ajudar l'estudiantat a generar solucions innovadores i creatives per a problemes complexos i reconéixer les millors iniciatives emprenedores de l'estudiantat al voltant de l'agroalimentació sostenible i saludable.

Dijous passat 20 d'abril va tindre lloc la Jornada d'Innovació AgrotecUV que es va celebrar de manera presencial en l'Aulari interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia.

La Jornada es va inaugurar amb la presència de la vicerectora d'Innovació i Transferència, Rosa Donat i la vicedegana de Ciències Biològiques Carmen Bañó que juntament amb Rafael García, director de UVemprén, van presentar la Jornada i van donar pas a la presentació dels reptes plantejats per les tres empreses participants:

  • Anecoop: Nicolas Juste va presentar el seu repte " Valorització dels residus de les centrals hortofructícoles: Transformar en aliments saludables i sostenibles"
  • Darwin: Carmen Sanz va explicar el seu repte "Ús de microorganismes o extractes naturals com biofertilitzants"
  • Madeinplant: Federico Grau va mostrar el tercer repte: "Plantes biofactoria per a la producció d'ingredients"

Després de la presentació dels reptes es va dividir als estudiants en 6 equips multidisciplinaris, amb estudiants de diferents especialitats, que van començar a treballar en un hackathon de generació d'idees innovadores, dinamitzat per José Manuel Martín Corvillo, Joan Damià i Jaume Merino de Yanus Building Capacity. Al llarg del dia van anar treballant donant forma a les seues idees, guiats pels dinamitzadors i pel personal de UVemprén que van anar supervisant i orientant les idees inicials.

El treball dels estudiants va ser excel·lent, amb una participació activa i amb una gran dedicació al llarg del dia. Al final de la jornada cada equip va realitzar un pitch presentant el seu projecte que va rebre el feedback del jurat, que els va avaluar molt positivament.

Aquesta Jornada és la primera de les tres actuacions previstes dins del programa AgrotecUV Innova. El següent pas consistirà en el mentoring, com a programa d'assessorament tècnic per a impulsar les propostes, dut a terme pel personal de UVemprén per a continuar perfilant els projectes que es van presentar, i el mes de juliol es realitzarà el Campus AgrotecUv Innova, una escola d'estiu d'innovació i un hackathon en agroalimentació sostenible i saludable amb 5.000€ en premis i la possibilitat que puguen posar les seues idees en marxa.