UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Clausura de les II Jornades d'Emprenedoria CRUE España. Trobada MetaRed X Espanya

  • 18 de desembre de 2023
Image de la noticia

La Nau, l'edifici històric i centre cultural de la Universitat de València, ha acollit durant els dies 14 i 15 de desembre, les II Jornades Emprenedoria CRUE España - Trobada d'Universitats MetaRed X Espanya que han reunit a prop de 90 representants de 45 entitats d'educació superior espanyoles.

Sota el format de diàlegs d'emprenedoria, ponències i d'experiències pràctiques en emprenedoria universitària, en les sessions del dijous jornada vam tenir el plaer de conèixer de primera mà l'experiència d'Ángela Pérez, Fundadora i vicepresidenta de LifeScience de l'empresa biotecnològica Health in Code i Premi Rei Jaume I a l'emprenedoria 2022, com a experiència d'emprenedora en una universitat pública espanyola

Vam tenir un diàleg d'emprenedoria que va posar el focus en el paper dels parcs científics universitaris en l'ecosistema de l'emprenedoria, els principals eixos de col·laboració amb el sistema universitari espanyol i les possibilitats d'internacionalització. Agraïm a Pedro Carrasco Sorlí, Javier Sancho Azuar, Ebba Lund i Soledad Díaz Campos la seua participació i valuoses aportacions.

Per a finalitzar la jornada, Santander X i Santander Startup, ens van exposar la seua estratègia d'acompanyament a l'emprenedor de la mà de Mirian Gil Sánchez i Rosa Sánchez Malonda.

Gràcies al voluntariat cultural de la Universitat de València, els participants van poder gaudir d'una magnífica visita a la Nau, l'edifici històric de la Universitat de València.

Durant la sessió del divendres, la presidenta de l'Observatori d'Emprenedoria d'Espanya, Ana Fernández, ens va delectar amb la ponència “Visió regional de l'emprenedoria a Espanya” que va permetre presentar al plenari les característiques de l'informe mundial realitzat sobre l'emprenedoria a Espanya.

Aquesta segona jornada, eminentment pràctica, va posar a la disposició dels assistents la ruta de treball dels grups d'emprenedoria CRUE i es va presentar l'Observatori d'Experiències Pràctiques de CRUE – MetaredX, lliurant-se els reconeixements a les bones pràctiques a 12 universitats:

- Universitat d'Oviedo: TalentHei Factory

- Universitat Complutense de Madrid, Politècnica de Madrid, Universitat Francesc de Vitòria i ESIC universitat: “Practicant la innovació oberta”

- Universitat Politècnica de Madrid: “Actua UPM”

- Universitat CEU Cardenal Herrera: “Learning Pathway”

- Universitat Jaume I: “Sciencepreneurship”

- Universitat de Màlaga: “K-Project”

- Universitat de Vigo: “Incuvi Emprèn”

- Universitat de València: “Incubadora UVemprén Startup”

- Deusto: “Model Deusto d'Emprenedoria”

- Universitat Pompeu Fabra: “Emprenedoria i Transferència en col·laboració”

- Florida universitària: “Desafie Emprendre”

- Universitat CEU Sant Pau: “Incubadora CEU”

Durant l'esdeveniment es van presentar també les bones pràctiques galardornadas amb l'I Premi i lliurament d'esments d'honor d'aquesta I Edició del Premi Internacional Emprèn MetaRed X i la part acadèmica va finalitzar amb una explicació de les accions internacionals que s'estan duent a terme des de MetaRedX per al que comptem amb les intervencions de Tomás Jiménez, Esperanza Lisón i Juan Ratto-Nielsen.

La clausura de les jornades va comptar amb les intervencions de Rosa Donat Beneito. Vicerectora d'Innovació i Transferència d'Universitat de València, D.Claudio Feijóo. Delegat del Rector per a emprenedoria de la UPM i Secretari Executiu de MetaRed X Espanya i Sra. Alicia Rubio. Responsable del Grup d'Ús de la Sectorial de CRUE i Assessora del comitè Executiu MetaRed X Espanya