UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius atorga 10 beques UVemprén Rural de 2.000€ per a fomentar l'emprenedoria rural en municipis de la província de València en risc de despoblació

  • 25 de setembre de 2020
Image de la noticia

La Resolució de 21 de setembre de 2020, de la Vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, publica la relació de persones beneficiàries de la primera convocatòria del programa de Formació en Emprenedoria Rural, Actiu i Sostenible (UVemprén Rural) per a la realització de pràctiques en emprenedoria en entitats locals i municipis de menys de 3.000 habitants de la província de València.

UVemprén Rural, programa formatiu de caràcter intensiu dissenyat en col·laboració entre la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) i altres agents de l'ecosistema innovador valencià, i amb el patrocini de la Diputació de València, selecciona les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i alineades amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030). Aquestes iniciatives participaran en un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzaran pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis en risc de despoblació.

En virtut de la Resolució de 21 de setembre, les deu persones seleccionades com a beneficiàries rebran una ajuda de 2.000€ cadascuna i realitzaran unes pràctiques a desenvolupar en l'entitat triada des del 15 d'octubre fins al 15 de desembre. Entre els objectius d'aquest programa està el de contribuir a combatre la despoblació fomentant una emprenedoria eco-sostenible, aprendre metodologies innovadores, o conéixer l'entorn on aplicar l'aprés i "aprendre fent". Les persones participants aplicaran els coneixements rebuts per a desenvolupar la seua idea mitjançant pràctiques d'emprenedoria en un entorn real. A més, obtindran un certificat de tècniques d'emprenedoria innovadora aplicades a entorns rurals en el marc del I Campus d'Emprenedoria Rural de la Universitat de València, que es realitzarà en modalitat en línia al començament del període de pràctiques.

Les persones i les entitats beneficiàries són les següents:

Les idees aportades per les persones sol·licitants han sigut molt diverses i són aplicables en aspectes molt diferents del medi rural.

  • Diego Alejandro Ariza Poveda, que realitzarà les pràctiques en l'empresa Sa Mel de Gestalgar.
  • Laura Herráez Iranzo, que desenvoluparà les pràctiques a l'Ajuntament de Caudete de las Fuentes, 
  • Xueqian Yin realitzarà les pràctiques en la Mancomunitat del Camp de Túria.
  • Miguel Ángel Honrubia Arlandis, que desenvoluparà el programa a l'Ajuntament de Zarra.
  • Estefanía Vanegas Cárdenas, que es desplaçarà a l'Ajuntament d'Agullent.
  • Yarly Daniella Audivet Mendoza, que farà les seues pràctiques en la Mancomunitat de l'Alt Túria (concretament en la localitat de Tuéjar).
  • Lourdes Barberán Gimeno que farà les pràctiqes a l'Ajuntament d'Estubeny.
  • Coset Alvis Castillo, que es desplaçarà a l'Ajuntament de Benavites,
  • Finalment, el desé projecte seleccionat és el de Carool Rocha Godoy que es desplaçarà a l'Ajuntament de Gestalgar.

La Resolució completa es pot consultar en aquest enllaç.