UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial celebra una Jornada sobre les obligacions legals de les associacions a Villar del Arzobispo

  • 28 d’abril de 2021
Jornada de l'Aula Empresocial a Villar del Arzobispo

El passat 22 d'abril, l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València i la Diputació de València va realitzar una jornada sobre les obligacions legals de les associacions en la localitat de Villar del Arzobispo, sent aquesta la primera jornada del tercer cicle d'activitats previstes per a aquest any 2021.

La jornada va girar entorn de les associacions, amb l'objectiu d'introduir als gerents no professionals d'associacions en les qüestions més rellevants per a la seua gestió. Es va fer una anàlisi exhaustiva de les principals qüestions jurídiques, comptables, fiscals i laborals.

En primer lloc, es van presentar les activitats d'aquest tercer cicle d'activitats de la mà del vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa. A continuació, va presentar l'esdeveniment Pilar Alguacil Marí, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València i directora de l'Aula Empresocial.

Seguidament, va prendre la paraula Emili Altur, responsable de Programes i Projectes de Novaterra, amb una explicació dels aspectes jurídics de les associacions. A continuació, es van explicar els aspectes comptables de les associacions de la mà de Rosa Dasí González, professora de la Universitat de València.

Posteriorment, es va exposar una entrevista que van realitzar la directora de l'Aula Empresocial, Pilar Alguacil, i Fidel García, cap del Servei de Desenvolupament Local de Divalterra a dues associacions: Julia Martínez, gerent de l'Associació de Comerciants del Centre Històric de València, i Amparo Boscà, tècnica de CONFECOMERÇ, Confederació Autonòmica d'Associacions de Comerciants i Autònoms.

En l'últim bloc de la sessió es van tractar els aspectes fiscals de les associacions amb una detallada presentació per part de Salvador Montesinos Oltra, professor de la Universitat de València. Per a finalitzar, es van tractar els aspectes laborals de les associacions de la mà de Manuel Alegre Nueno, professor de la Universitat de València.

Les pròximes activitats de l'Aula Empresocial sobre les associacions es realitzaran el 6 de maig a Oliva i el 20 de maig a L'Eliana.

Documentació: 

  1. Aspectes comptables de les associacions
  2. Aspectes laborals de les associacions
  3. Fiscalitat de les associacions
  4. Règim jurídic de les associacions