UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial i FECOVI organitzen una jornada sobre habitatges col·laboratius en la Comunitat Valenciana

  • 11 d’abril de 2022
L'Aula Empresocial i FECOVI organitzen una jornada sobre habitatges col·laboratius en la Comunitat Valenciana

El passat 7 d'abril es va celebrar una nova Jornada sobre «Habitatges Col·laboratius en la Comunitat Valenciana», organitzada per l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València i la Diputació de València i La Federació de cooperatives d'habitatges de la Comunitat Valenciana (FECOVI).

L'acte, realitzat de manera híbrida, es va celebrar de manera presencial en la Facultat d'Economia de la Universitat de València i es va emmarcar dins del I Cicle d'Emprenedoria Universitaria en economia Social.  

Francisco Muñoz Murgui, Degà de la Facultat d’ Economia de la Universitat de València, i Blanca Jiménez, Sotsecretària de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica GVA,van ser els encarregats d'inaugurar la jornada. En ella es va debatre la futura llei de la Generalitat València sobre els habitatges col·laboratius.

La professora d'Economia Política i Hisenda Pública en la Facultat de Dret, Antonia Sajardo, va participar amb la ponència titulada «Què és l'habitatge col·laboratiu?» A continuació, es va presentar l'informe «Situació jurídica actual de l'habitatge col·laboratiu en la Comunitat Valenciana i proposta de millora».

Finalment, va tindre lloc una taula redona en la qual, sota el títol «Anàlisi de l'Avantprojecte de llei d'habitatges col·laboratius», es van proposar mesures per a millorar la proposta legislativa. En ella van intervindre: Vicent Duart, Subdirector General Gabinet Tècnic Sotssecretaria Conselleria Habitatge; Goya Gil Portero, Secretària de la cooperativa Resistir; Rosa Balonga, Presidenta la cooperativa Àgora Cohousing; Cristina Grau, Presidenta d'FGC Advocats; i Pilar Alguacil, Catedràtica de Dret Financer de la UV.
Finalment, la jornada va ser clausurada per Vicent Diego, President de FECOVI i Juan Casares, President de CONCOVI.


La jornada es pot visualitzar en el següent enllaç.