UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial realitza una Jornada comarcal sobre Economia Social i Sostenible a Requena

  • 21 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El passat 20 d'octubre es va celebrar en la localitat valenciana de Requena una nova jornada en línia sobre Economia Social i Sostenible organitzada per l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València.

La sessió es va iniciar amb una presentació de l'Aula Empresocial de la mà de la seua directora, la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Mª Pilar Alguacil; juntament amb Fidel García, cap de servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

A continuació, Pilar Alguacil va fer una ponència sobre Economia Social i Sostenible, centrant-se especialment en què són les empreses socials. Seguidament, Antonia Sajardo, professora de la Universitat de València, va exposar la situació de l'Economia Social i la reconstrucció econòmica i social en el territori local després de la nova normalitat. A més, va fer una comparació entre economia mercantil i economia social referent a la seua contribució al PIB, el biaix del gènere en la contractació, els salaris, etc. Per a finalitzar la primera part de la sessió va prendre la paraula Raúl Contreras Comeche, director de Nittua, una plataforma que es dedica a la innovació socioeconòmica identificant, implementant, assessorant, dissenyant i promovent projectes en economia social.

La segona part de la sessió va ser una taula redona sobre experiències en emprenedoria en economia social. En aquesta ocasió es va comptar amb la participació de l'Escola Rural d'Emprenedoria Social (ERESS), una iniciativa de base agroecològica amb l'objectiu de crear arrelament al territori i abordar la problemàtica de la despoblació. Així mateix, també va participar en la taula d'experiències La Crispo Coop.V., una cooperativa de treball associat agroecològica dedicada a la producció i venda de verdura natural. Finalment, es va comptar amb la participació de Koopera, una cooperativa de segon grau formada per cooperatives d'iniciativa social i empreses d'inserció impulsades per Cáritas.

Les pròximes Jornades sobre Economia Social i Sostenible tindran lloc el pròxim 26 d'octubre, també en línia, a Cullera i a Sagunt, de manera presencial, el 27 d'octubre.