UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la GVA lliura els premis del concurs interuniversitari Aula Emprén 3i que alberga la Universitat de València

  • 7 de juliol de 2022
La directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la GVA lliura els premis del concurs interuniversitari Aula Emprén 3i que alberga la Universitat de València

Hui 7 de juliol ha finalitzat la primera edició del concurs interuniversitari Aula Emprén 3i, en el qual estudiants de la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant han competit pels premis a les millors idees d'emprenedoria en triple impacte econòmic, social i ambiental.

Durant dos dies, la Facultat d’Economia de la Universitat de València ha albergat la competició del primer concurs interuniversitari Aula Emprén 3i, destinat a desenvolupar idees d'emprenedoria que giren entorn dels eixos del triple impacte econòmic, social i ambiental. Aquest concurs sorgeix del conveni 5UCV signat entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana i les universitats públiques de la Comunitat. En aquest cas, han participat huit equips procedents de la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant.

Les persones que componen aquests equips han rebut la formació i l'assessorament de tres facilitadors experts en metodologies àgils, comunicació i desenvolupament d'idees, i durant aquests dos dies han participat en tallers i activitats amb l'objectiu de convertir les seues idees de negoci en projectes emprenedors relacionats amb el triple impacte. Totes les persones participants en el concurs han rebut un diploma acreditatiu.

A més, Aula Emprén 3i entregava tres premis amb una dotació econòmica total de 6.000 €. La comissió avaluadora encarregada de dirimir els projectes guanyadors estava composta per Alicia Mas, professora titular del Departament de Direcció d'Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ de la Universitat de València; María Mercedes Segarra, professora titular del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I; i Marina Ramos, professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant.

El tercer premi, de 1.000 €, ha sigut per al projecte Monitoreo de la Contaminación, una proposta consistent en la instal·lació de sensors de contaminació acústica i atmosfèrica disseminats per les ciutats per a recollir dades que seran processats mitjançant intel·ligència artificial i mostrats en una pàgina web i aplicació mòbil amb la finalitat de poder millorar la planificació urbana present i futura, tant a nivell de les administracions públiques com privades. Aquest projecte està desenvolupat per Almudena Gómez i Paula González, estudiants de la Universitat d'Alacant. El segon premi, dotat amb 2.000 €, ha recaigut en el projecte Atlas, destinat a la fabricació de mòduls filtradors usant un material anomenat MOF (Framework Metal Organic) per a extraure el liti dels residus produïts per les plantes dessalinitzadores, principalment, però també dels residus industrials i aigües residuals potencialment. Atlas està desenvolupat per Alejandro Altamirano i Nikita Tyumentsev, estudiants de la Universitat de València. Finalment, el guanyador del concurs, que va rebre un premi de 3.000 €, ha sigut el projecte Eirene, desenvolupat per Alba Alventosa i Lucía Gálvez del Postigo, estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló. Eirene és una aplicació que se centra en la prevenció i tractament de l'ansietat, especialment en els esportistes d'elit, però l'aplicació pot ser usada per qualsevol persona usuària.

L'acte de lliurament dels premis ha sigut presidit per la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, Teresa García, i la vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa Mª Donat. També han intervingut la vicerectora d'Estudiants i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València, Esther Gómez; la delegada de la rectora per al Centre d'Ocupació de la Universitat d'Alacant, Núria Grané; el director del secretariat de Suport a Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat d'Alacant, Sergi Soriano; la tècnica d’emprenedoria de la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I de Castelló, Laura Martínez; i el director de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València, Rafael J. García.