UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València i la Diputació de València inauguren el I Campus d'Emprenedoria Rural del programa UVemprén Rural

  • 30 de setembre de 2020
Image de la noticia

Hui, 30 de setembre, s'ha presentat la primera edició del Campus d'Emprenedoria Rural del programa UVemprén Rural, una aliança estratègica entre la Universitat de València i la Diputació de València amb la finalitat de generar un programa formatiu universitari que contribuïsca a combatre la despoblació i a una major creativitat i diversificació de l'economia.

La vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, M. Adela Valero, i el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera, han inaugurat aquest matí el I Campus d'Emprenedoria Rural previst en el programa UVemprén Rural.

Un total de 10 propostes han estat seleccionades per desenvolupar els seus projectes d'innovació en poblacions de menys de 3.000 habitants de la província de València. La iniciativa ha tingut una gran acollida, ja que 44 ajuntaments i empreses van oferir un total de 61 places perquè estudiants de la Universitat posen en marxa els seus projectes.

El I Campus d'Emprenedoria Rural començarà el proper 5 d'octubre, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural de 30 hores de durada que permetrà adquirir tècniques d'emprenedoria innovadora per millorar les idees presentades. Així mateix, l'alumnat guanyador realitzarà pràctiques en empreses o ajuntaments durant dos mesos.

La vicerectora Adela Valero ha volgut, primer de tot, agrair "a tots els que han fet possible aquesta iniciativa: Diputació de València, Divalterra, les Càtedres AVANT i de Cooperatives Agroalimentàries i de l'Aula d'Emprenedoria "Empresocial" de la Diputació de València, el CEEI València, la Fundació Universitat Empresa - ADEIT i per descomptat als ajuntaments i als estudiants que participen".

"La formació és necessària per a l'emprenedoria, que ha de ser entesa en el sentit ampli, de passar de les idees a l'acció, a la competitivitat i l'excel·lència. Des de la UV volem fomentar l'emprenedoria i per això projectes com aquest són tan necessaris i importants", ha afegit M. Adela Valero.

Per la seua banda, el diputat Ramiro Rivera ha manifestat que "des de la Diputació sempre es donarà suport a iniciatives com aquesta, que ajuden a lluitar contra la despoblació, perquè en els pobles hi ha futur, hi ha vida, hem de desterrar aquesta idea que no es pot emprendre a les localitats petites".

Ramiro Rivera també ha remarcat la gran expectativa i il·lusió amb la qual aquests pobles reben els alumnes, aconseguint "posar un petit granet de sorra contra la despoblació", que recordem que és un dels objectius de desenvolupament sostenible per a 2030 (ODS).

Tota la informació sobre UVemprén Rural es pot trobar en aquest enllaç.