UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Quatre startups de la Universitat de València resulten guardonades amb els premis del concurs 5UCV que atorga la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

  • 4 de novembre de 2020
Image de la noticia

Hui, 4 de novembre, ha tingut lloc l'acte de lliurament dels premis de l'edició 2020 del concurs 5UCV Startup, la iniciativa sorgida del conveni entre la Conselleria d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Universitat de València, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius. En aquest acte han rebut premi quatre dels sis projectes presentats per la Unitat d'Emprenedoria de la UV (UVemprén).

La convocatòria d'aquest any del concurs 5UCV tenia com a objectiu reconéixer les millors iniciatives emprenedores sorgides en el si de les cinc universitats públiques valencianes, dividides en dues categories: una categoria Startup, en la qual participen empreses d'un màxim de tres anys d'antiguitat, i una categoria Junior, en la qual participen persones amb una iniciativa innovadora i viable comercialment.

En la categoria Startup han sigut reconeguts dos projectes de la Universitat de València. El segon premi ha recaigut en Doitplenotic SL, un projecte d'Ángel Tolosa Ruiz, Manuel Martínez Corral i Genaro Saavedra Tortosa, investigadors del Departament d'Òptica de la Facultat de Física de la UV. Doitplenotic dissenya, produeix i comercialitza càmeres d'imatge 3D plenòptica, així com el programari que processa, mostra i analitza aqueixes imatges. Amb aquesta tecnologia, és possible convertir de manera senzilla un microscopi convencional en un microscopi digital 3D.

Per part seua, el tercer premi d'aquesta categoria Startup ha sigut per a Arthex Biotech SL, empresa integrada per Beatriz Llamusí Troísi i Rubén Artero Allepuz. Arthex Biotech desenvolupa una teràpia avançada d'RNA per a desenvolupar un fàrmac amb el qual combatre la distròfia miotònica tipus 1 (DM1), una malaltia rara d'origen genètic altament incapacitant i que suposa una gran càrrega per als sistemes de salut.

Pel que respecta a la categoria Junior, el quart premi ha sigut per a Ed-Lika, projecte desenvolupat per Sara Belarbi Muñoz i que consisteix en un assistent intel·ligent que fa ús d'un algorisme per a donar suport a l'educació en adults d'una manera adaptada a les necessitats de la persona usuària i que fomenta la individualització i la bidireccionalitat. En aquesta mateixa categoria, el cinqué premi ha recaigut en Yummy, el primer robot de menjar fresc a Espanya que és capaç de preparar de manera autònoma plats saludables i personalitzats en qualsevol moment i lloc, amb un sol clic i utilitzant ingredients 100% naturals. Yummy és un projecte sorgit en l'edició 2020 del Programa Internacional de Motivació Empresarial pime3UV, i està desenvolupat per María Rodríguez García, Ximo Mira Oliver i Pablo Martínez Hernández. A més, ha sigut seleccionat per a participar en el Startup Clinic Program que organitza la University of California-Berkeley.

D'aquesta manera, dels huit projectes premiats en les dues categories, la meitat han sigut proposats per la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén). La resta de guanyadors han sigut, en la categoria Startup, 3D Surgical Technologies (Universitat Miguel Hernández) i en la categoria Junior, Químsil (Universitat d'Alacant), Silocomo (Universitat d'Alacant) i Método Confam (Universitat Miguel Hernández).