UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Spinally, un projecte emprenedor vinculat a la Universitat de València, aconsegueix el primer premi del Santander X Spain Award en la categoria Launch, destinat a iniciatives amb potencial impacte en la societat

  • 30 de novembre de 2022
Spinally, un projecte emprenedor vinculat a la Universitat de València, aconsegueix el primer premi del Santander X Spain Award en la categoria Launch, destinat a iniciatives amb potencial impacte en la societat

Spinally, un projecte que pretén desenvolupar un implant per al tractament del dolor lumbar, es va alçar amb el primer premi, dotat amb 5.000 €, en la categoria Launch del Santander X Spain Award, una competició en la qual han participat més de 350 startups de totes les universitats espanyoles.

Un any més, Santander Universidades convocava aquests premis a l'emprenedoria universitària, dividits en dues categories. La categoria ACCELERATE està dirigida a startups innovadores de base tecnològica amb menys de 10 anys d'antiguitat que estiguen en actiu amb un producte o servei en el mercat i una facturació anual inferior a 330.000 €. Aquesta categoria atorgava un primer premi de 10.000 €, un segon premi de 6.000 € i un tercer premi de 4.000 €.

Per part seua, la categoria LAUNCH està dirigida a projectes en etapes primerenques amb potencial de disrupció i altament escalables, a més d'un prototip conceptual que permeta la seua validació. Aquesta categoria optava a un primer premi de 5.000 €, un segon premi de 3.000 € i un tercer premi de 2.000 euros, juntament amb la possibilitat d'accedir a serveis de mentorització i al Santander X Global Award. Precisament, el primer premi de 5.000 € va recaure en el projecte Spinally, fundat i desenvolupat pel metge Carles García-Vitòria, egresat de la Universitat de València i que ja havia participat en diversos programes organitzats per UVemprén com Explorer, UVemprén StartUP o 5UCV Startup.

Spinally naix amb l'objectiu de respondre al repte inabastable del tractament del dolor crònic. Milers de milions de dòlars gastats a l'any en maneig de pacients no garanteixen grans resultats i són molts els pacients que veuen la seua vida condicionada pel dolor. Spinally és una startup tecnològica del sector salut que ha dissenyat un implant per a crear camps elèctrics al voltant de la medul·la espinal. Amb això pretenen impedir la normal transmissió del dolor a unes certes àrees cerebrals, la qual cosa implica un pas molt important que pot donar forma al futur del tractament del dolor en el món.

A més, en aquests premis organitzats per Santander Universidades també va participar com a finalista el projecte CuCare Diagnostics, una aplicació per a la detecció precoç de plagues d'insectes i que és una altra Startup sorgida en el si de la Universitat de València i en el qual la seua CEO, Anabel Millán-Leiva, va classificar a aquest projecte entre els millors d'Espanya.