UVemprénUniversitat de València Logo del portal

UVemprén Rural celebra un webinar per a presentar-se oficialment i destacar els territoris rurals com a espais d'oportunitat

  • 7 de setembre de 2020
Image de la noticia

El passat 4 de setembre es va celebrar el webinar “Els territoris rurals: nous espais d'oportunitat”, que també va servir per a fer la presentació del programa de formació en Emprenedoria Rural Activa i Sostenible (UVemprén Rural) de la Universitat de València.

UVemprén Rural és un programa de la Universitat de València i la Diputació de València, que compta a més amb la col·laboració de Divalterra, UVpràctiques, CEEI València, la Càtedra AVANT, l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (EMPRESOCIAL) i la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries. Dirigit a estudiants de grau, màster o doctorat de la Universitat de València, naix amb l'objectiu de seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i alineades amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030), perquè participen en un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzen pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis en risc de despoblació.

En aquest sentit, en el webinar del passat 4 de setembre, Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), va presentar el programa UVemprén Rural a les persones assistents, que incloïen representants d'Ajuntaments, Mancomunitats, Agents de Desenvolupament Local i estudiants interessats a participar en el programa. A més, l'esdeveniment va comptar amb una conferència a càrrec del Dr. Javier Esparcia Pérez, catedràtic de Geografia i codirector de la Càtedra AVANT de la Universitat de València, que va centrar la seua intervenció a destacar els territoris rurals com a nous espais d'oportunitat per a l'ocupació i l'emprenedoria.

El contingut del webinar està accessible a totes les persones interessades a través d'aquest enllaç.