UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El programa formatiu de la 2a edició del Campus d’Emprenedoria Rural, Activa i Sostenible UVemprén RURAL reprèn la seua activitat després del parèntesi estival

  • September 16th, 2021
El programa formatiu de la 2a edició del Campus d’Emprenedoria Rural, Activa i Sostenible UVemprén RURAL reprèn la seua activitat després del parèntesi estival

El programa UVemprén Rural, organitzat per la Universitat de València i la Diputació de València a través de Divalterra, té com a objectiu seleccionar les millors idees de negoci la finalitat de les quals siga millorar la qualitat de vida de les localitats de la província de València en risc de despoblament.

El programa formatiu es desenvolupa de juliol a novembre de 2021, i està estructurat en activitats obligatòries i voluntàries sobre tècniques innovadores en emprenedoria rural amb un total de 60 hores. L’alumnat participant ha tingut fins ara l’ocasió d’aprendre aspectes com les noves formes d’emprendre, la comptabilitat per a emprenedors, l’anàlisi de productes i serveis o el màrqueting en línia.

Les sessions realitzades al setembre han sigut: «Territoris rurals: de la despoblació a la dinamització. La importància de l’emprenedoria» impartida per Javier Esparcia, catedràtic en Geografia i Història de la Universitat de València; «Desenvolupament de projectes III» impartida per Rafael J. García, director de la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén); i «Despoblació: el repte 2050», impartida per Francisco J. Soriano, membre de l’Associació Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT).

L’estudiantat participant ha sigut seleccionat per a realitzar pràctiques extracurriculars en ajuntaments, mancomunitats o empreses de municipis de menys de 3.000 habitants perquè puguen desenvolupar la seua idea de negoci i contribuir a parar la despoblació que estan patint estos territoris.

Tota la informació sobre el programa UVemprén Rural es pot consultar en aquest enllaç.