Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Celebrant la Diversitat Nadalenca: Tradicions Festives a tot el món

  • 15 一月 de 2024
Image de la noticia

El Nadal és una temporada plena de màgia i tradicions, i cada racó del món té la seua manera única de celebrar-la. Des de les llums enlluernadores en la Plaça de l'Ajuntament de València fins als mercats nadalencs alemanys plens d'encant, explorem com diferents cultures marquen esta festivitat amb rituals familiars, exquisits menjars i acolorides decoracions. Acompanya'ns en un viatge global per a descobrir com l'esperit nadalenc uneix a persones de tot arreu del món!

Espanya: Nit de Nadal, Nadal i Dia de Reis. A Espanya, la celebració del Nadal és un esdeveniment especial que combina tradicions religioses amb festivitats familiars i l'alegria de la temporada. Ací hi ha alguns aspectes destacats:

  • Nit de Nadal: La vespra de Nadal, coneguda com a "Nit de Nadal", és una ocasió en la qual les famílies es reuneixen per a un sopar festiu. Els plats tradicionals varien segons la regió, però el corder, el marisc i el torró (un dolç a base d'ametles) són comunes en moltes taules. La mitjanit marca el moment en què molts assisteixen a la Missa del Gall per a celebrar el naixement de Jesús.
  • Nadal: El dia de Nadal se celebra de manera tranquil·la, amb les famílies compartint menjars especials i obrint regals. Les ciutats i pobles es decoren amb llums festives, i les places sovint alberguen esdeveniments i mercats nadalencs.
  • Dia de Reis: Una de les tradicions més estimades a Espanya és la celebració del Dia de Reis, el 6 de gener. Esta data marca l'arribada dels Reis Mags (Melchor, Gaspar i Baltasar) que van portar regals al Xiquet Jesús. La nit anterior, el 5 de gener, es duu a terme la Cavalcada de Reis, una desfilada acolorida en el qual els Reis Mags llancen caramels als espectadors. Els xiquets deixen les seues sabates o calcetins per a rebre regals i dolços.
  • El Betlem: El Betlem, o naixement, és una part important de les decoracions nadalenques en les llars i les esglésies a Espanya. Moltes ciutats també munten Pessebres públics, alguns d'ells vertaderes obres d'art amb figures detallades representant escenes del naixement de Jesús.

A València: A València, la Plaça de l'Ajuntament s'il·lumina amb llums enlluernadores i s'instal·la un enorme arbre de Nadal. La Nit de Nadal és una celebració familiar amb un sopar abundant que sovint inclou mariscos i corder. La mitjanit marca el moment en què molts intercanvien regals i assisteixen a la Missa del Gall.

Anglaterra: Al Regne Unit, la temporada nadalenca comença amb la il·luminació dels carrers i la decoració d'arbres. El Dia de Nadal se celebra amb un sopar de polit, acompanyada de "Christmas crackers" que contenen regals i acudits. Queen's Speech, el discurs de la Reina, era una tradició televisiva. El Boxing Day, el dia després de Nadal, és un moment per a les vendes i esdeveniments esportius.

França: A França, el Nadal és una celebració familiar. El sopar de Nit de Nadal, anomenada "Réveillon", és una experiència gastronòmica amb plats com a foie gras i polit. Moltes ciutats, incloent-hi París, s'il·luminen amb decoracions festives. La celebració continua durant la temporada d'Advent amb mercats nadalencs i esdeveniments culturals.

Itàlia: El Nadal a Itàlia és una mescla de tradicions religioses i festivitats familiars. El menjar exerceix un paper central, amb la "La Vigília" la nit anterior al Nadal, caracteritzada per un sopar de peix. El 25 de desembre se celebra amb un festí que inclou plats com panettone i corder. Les ciutats italianes s'il·luminen amb llums i decoracions encantadores. A Itàlia, la vespra de l'Epifania (5 de gener) és tan important com el propi Nadal. La Befana, una bruixa bona, entrega regals als xiquets la nit abans de l'Epifania. Es creu que la Befana deixa dolços i regals en les mitjanes dels xiquets que pengen al costat de la ximenera.

Portugal: A Portugal, el Nadal és una celebració religiosa i familiar. El sopar de Nit de Nadal inclou bacallà i altres plats tradicionals. La mitjanit marca l'obertura dels regals. Moltes ciutats, com Lisboa i Porto, es decoren amb llums i es realitzen esdeveniments festius.

Alemanya: Els mercats nadalencs alemanys són famosos a tot el món. A Alemanya, el Nadal és una època màgica amb tradicions com el calendari d'Advent i l'arbre de Nadal adornat amb veles i adorns. La Nit de Nadal sovint inclou un sopar festiu i l'obertura de regals.

Corea: A Corea, el Nadal és més un esdeveniment comercial i romàntic que una celebració religiosa. Les parelles ixen a gaudir de les llums de Nadal i les decoracions. És comú intercanviar regals i gaudir de menjars especials en restaurants.

el Japó: Encara que el Nadal no és una festivitat tradicional al Japó, ha adoptat uns certs elements occidentals. La decoració amb llums brillants i l'intercanvi de regals són comuns. El *KFC s'ha convertit en una tradició per al sopar de Nit de Nadal.

Espere que esta xicoteta visió de les celebracions nadalenques en diferents parts del món haja sigut interessant per a tu!