Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Hyun: "la gent sol pensar que el coreà s'aprén per hobby, però la realitat és que hi ha una projecció laboral molt gran"

  • 23 一月 de 2023
Clase de coreano básico

Després de l'èxit obtingut en el curs inicial de coreà en el Centre d’Idiomes UV, hem contactat amb la professora del curs, Hyun Lee Park, per a fer-li unes preguntes que futurs estudiants es pot fer a l'hora de triar estudiar coreà com llengua.

  1. Del coreà es diu que, malgrat ser un dels idiomes més difícils d'aprendre, és un dels quals susciten més interés recentment. Al fet que creus que es deu que hi haja tant d'interés per estudiar coreà?

L'enorme poder bla que ha demostrat tindre Corea del Sud enfront dels seus veïns ha sigut el factor més determinant: Corea es va adonar en el seu moment que un dels seus punts forts és el sector de l'entreteniment. Els estudiants que es matriculen en coreà ho fan normalment perquè els apassiona la cultura coreana en general o almenys els genera curiositat, per la qual cosa hi ha una predisposició que ajuda també al fet que entenguen conceptes lingüístics i/o culturals amb relativa facilitat.

  1. Penses que el furor per l'estil de música Kpop o sèries com “el joc del calamar”, han fet que hi haja un reclam a l'hora d'estudiar coreà?

Efectivament, Corea del Sud s'ha destacat aquests últims anys com a meca de l'entreteniment. També ha arribat en el moment adequat: amb la globalització, el món occidental ha pogut descobrir un món que desconeixia i que els ha acabat atraient d'una manera o una altra. Però això no és casualitat: Corea del Sud té l'entreteniment coreà com a part principal en la seua agenda d'expansió geopolítica.

  1. Quins creus que són les majors diferències entre l'espanyol i el coreà?

Acabaríem abans preguntant-nos quines són les majors similituds. El coreà és un món a part, cal pensar diferent, i també cal saber reprogramar la manera de pensar d'un/a per a poder entendre un idioma tan dispar. Dit això, he de dir que els meus estudiants ho han agafat amb bastant facilitat. Això entre altres factors, es deu al fet que la majoria mostra un interés especial per la cultura coreana.

  1. Normalment als estudiants orientals els costa una mica aprendre espanyol, supose que a l'inrevés serà el mateix. Com són els estudiants del Centre d’Idiomes UV?

Estic molt orgullosa dels meus estudiants. Al principi semblava que els aclaparava el temari, però l'estan traient sense problemes. Cal tindre en compte que primer s'han hagut d'enfrontar a un alfabet completament diferent i a una fonètica molt particular. Prompte arribaran a l'A2 i no puc estar més contenta.

  1. De moment en el Centre d’Idiomes UV tenim els nivells inicials, però pròximament s'obriran més nivells. Creus que això generarà que hi haja més interés?

Crec que sí. Ja hi ha estudiants que tenen nocions bàsiques que els agradaria aprofundir més per a poder parlar-ho en relativament poc temps. Conec a diversos estudiants que volen anar-se a Corea a estudiar/treballar una temporada que, lògicament, mostren un especial interés a continuar avançant, pel que els hi va.

  1. Qualsevol persona pot estudiar coreà o es necessita una base?

Qualsevol persona pot estudiar qualsevol cosa, inclòs el coreà. Simplement ha de mostrar interés i ganes. He tingut molts estudiants que venien a classe amb molt poca confiança en si mateixos que en un parell de mesos acabaven mantenint una conversa bàsica. Si es vol aprendre coreà, es pot.

  1. Què és el més difícil a l'hora d'aprendre coreà?

L'estudiant ha d'entendre que s'enfronta a una cultura que veu el món d'una altra manera, i així ho reflecteix el seu idioma. Molts conceptes ni tan sols tenen una traducció exacta a l'espanyol, i en els nivells bàsics s'incideix molt a explicar la cultura coreana, perquè si no és així, l'ensenyament de l'idioma queda incompleta. Es tracta de vindre amb la ment oberta i sense estrés. El que no s'entenga la primera classe, s'entendrà a la segona. I si no, a la tercera o a la quarta.

  1. Quina és la millor manera d'aprendre coreà?

El primer i el més essencial és aprendre's l'alfabet. He vist molta gent que pretén aprendre coreà sense saber llegir, i mai acaba bé. Marcaria aquest punt com el més important, i el segon punt per a mi seria simplement passar-s'ho bé i no estressar-se. No solc incidir molt en això de veure pel·lícules i sèries en coreà perquè normalment el que vol aprendre aquest idioma ja el fa.

  1. Creus que estudiar coreà pot obrir les portes al mercat laboral als estudiants?

La gent sol pensar que aquest idioma només s'aprén per hobby, o perquè s'és fan d'algun grup de Kpop, però la realitat és que si que dona una projecció laboral bastant interessant. Tinguem en compte el fascinats que estan els coreans amb el món occidental: el nostre futbol, el nostre saber viure, el vi, etc. Hi ha innombrables sectors en l'actualitat que necessiten contractar els serveis d'algú que estiga familiaritzat/a amb la cultura coreana, i aquesta tendència no té pinta de parar.

  1. Per què recomanes estudiar coreà en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València?

Soc conscient que el Centre d’Idiomes de la Universitat de València ha estat treballant molt a obrir un grup de coreà, i el veig una idea fantàstica, perquè és part de la Universitat i per tant els mitjans facilitats per a l'ensenyament sobreïxen de la resta. Hi ha preus especials per als estudiants universitaris i és una oferta molt interessant per a la generació que s'està formant en l'actualitat.

  1. Quals són els avantatges i inconvenients d'estudiar coreà en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València i que modalitat es recomana des del centre?

Jo només veig avantatges! Què millor que el Centre d'idiomes de la pròpia Universitat de València per a fomentar l'aprenentatge de la cultura i la llengua coreanes. Si haguera d'afegir un inconvenient, l'única cosa que puc dir és que en tractar-se del primer curs de coreà que estem oferint, tot és una novetat: cal crear manuals, exàmens i tantejar al primer grup per a veure quins continguts i quina velocitat aplicar.