Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

XIX Fòrum Internacional de professors d'ELA/EL2 a la Universitat de València

  • 18 四月 de 2024
FORMACIÓN ELE

El passat 19 i 20 d'abril, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València es va convertir en l'epicentre de l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera (ELA) i espanyol com a segona llengua (EL2) durant la celebració del XIX Fòrum Internacional de professors d'ELA/EL2. Organitzat de manera conjunta per la prestigiosa universitat valenciana i l'Editorial Difusió, aquest esdeveniment s'ha erigit en un espai de trobada imprescindible per a la discussió, la innovació i l'intercanvi d'idees en l'àmbit de l'ensenyament i la recerca de l'espanyol com a llengua estrangera.

Un aspecte clau de l'esdeveniment va ser la formació especialitzada impartida el dia 18 d'abril en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València. En aquesta ocasió, els participants van tenir el privilegi de rebre l'ensenyament de dues destacades figures de l'àmbit: l'autora Ana Martínez Lara i l'editora Nuria Murillo. Totes dues expertes, reconegudes per la seua contribució al desenvolupament de l'ensenyament de l'espanyol, van compartir els seus coneixements i experiències, oferint als assistents perspectives valuoses i eines pràctiques per a potenciar les seues habilitats pedagògiques.

Alguns dels professors que van assistir a la formació, són part de l'equip docent d'espanyol per a estrangers, els quals podran aplicar l'aprés en la formació en els cursos d'estiu d'espanyol. Els programes d'estiu del Centre d'Idiomes de la Universitat de València estan dissenyats per a persones que desitgen iniciar, ampliar o perfeccionar la seua comprensió de la llengua i la cultura espanyoles. Tots els cursos s'ajusten a les pautes del Marc europeu comú de referència per a les Llengües i s'imparteixen utilitzant una metodologia comunicativa centrada en l'enfocament pràctic.

Aquests cursos són ideals per a aquells que planegen visitar-nos entre juny i setembre, amb una durada mínima de dues setmanes, i desitgen accelerar el seu progrés en l'aprenentatge de l'espanyol i la immersió en la cultura local. Les classes es realitzen de dilluns a divendres, amb una durada mínima de 3 hores diàries. A més de l'horari principal de 9.00 a 12.30, s'ofereixen classes opcionals de 12.30 a 13.30 per a aprofundir en aspectes específics de l'idioma i la cultura espanyola i valenciana, així com per a millorar les habilitats de conversa i escriptura. El programa també inclou activitats socials setmanals en horari vespertí, que aprofiten la rica oferta cultural de la ciutat. Això brinda als estudiants l'oportunitat de practicar l'espanyol en un ambient relaxat juntament amb companys i professors.

Amb una trajectòria consolidada, aquest fòrum s'ha destacat per la seua capacitat per a reunir a destacats investigadors, professors i professionals de l'àmbit ELA/EL2 internacional. En aquesta edició, el programa es va estructurar en dos blocs fonamentals que van abastar tant la formació com l'intercanvi d'experiències pràctiques i recursos didàctics.

El fòrum també va proporcionar un espai per a la presentació i discussió dels últims avanços en recerca en el camp de l'ELA/EL2. Investigadors de reconegut prestigi van exposar els seus treballs més recents, abordant temes rellevants com a metodologies d'ensenyament innovadores, tecnologies aplicades a l'ensenyament de llengües i el desenvolupament de materials didàctics adaptats a les necessitats de l'estudiant contemporani.

A més, l'esdeveniment va facilitar l'intercanvi d'experiències pràctiques entre els participants, permetent-los compartir les seues millors pràctiques, desafiaments i solucions a l'aula d'espanyol com a llengua estrangera. Aquest enfocament interactiu i col·laboratiu no sols va enriquir el coneixement dels professionals participants, sinó que també va contribuir a la creació d'una xarxa de col·laboració i suport mutu en el camp de l'ensenyament de l'espanyol.

El XIX Fòrum Internacional de professors d'ELA/EL2 a la Universitat de València ha consolidat la seua posició com un esdeveniment de referència en l'àmbit de l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera i segona llengua. El seu enfocament multidisciplinari, el seu compromís amb l'excel·lència acadèmica i la seua capacitat per a fomentar la col·laboració i l'intercanvi de coneixements el converteixen en una cita imprescindible per a tots aquells professionals compromesos amb la promoció i millora de l'ensenyament de l'espanyol en contextos internacionals.