UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Un canvi de paradigma

Necessitem un canvi de paradigma per a oferir models alternatius que no donen l'esquena a la vulnerabilitat humana i del planeta. La salut de les persones i la sostenibilitat de la vida és responsabilitat de tots i totes.

Busquem la sinergia d'esforços perquè les nostres iniciatives siguen un reflex dels valors inherents en la pròpia identitat d'aquesta Universitat. Valors que ens donen l'oportunitat de posar en acció altres maneres d'estar  en el món més sostenibles amb la vida de les persones i els entorns en els vivim. L'acció col·legiada interdisciplinària, el treball en xarxes i un lideratge compartit i carismàtic és capaç de fer florir les capacitats humanes per a posar-les al servei de la comunitat local i global. Ens prenem de debò el protagonisme de tota la comunitat universitària. Donem suport a la seua capacitat per a incloure la reflexió sobre l'origen de les violències i per a proposar accions a favor de la sostenibilitat en la docència, la investigació i la gestió de la Universitat de València.

 

“El procés requerirà un canvi de mentalitat i de cor; requereix també d'un nou sentit d'interdependència global i responsabilitat universal. Hem de desenvolupar i aplicar imaginativament la visió d'una manera de vida sostenible a nivell local, nacional, regional i global. La nostra diversitat cultural és una herència preciosa i les diferents cultures trobaran les seues pròpies formes per a concretar el que s'estableix. Hem d'aprofundir i ampliar el diàleg global que va generar la Carta de la Terra, ja que tenim molt que aprendre en la cerca col·laboradora de la veritat i la saviesa” (Carta de la Terra, 2003)