UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

  • Lector de llenguatge de signes

Sensibilització, formació i voluntariat

La comunitat universitària ha de conèixer normes pràctiques que faciliten la convivència i la comunicació entre persones diverses. La Universitat ha de donar a conèixer aquestes normes i sensibilitzar la comunitat universitària perquè la conega, l’accepte i la pose en pràctica.

Dins d´aquest programa es fomenten i desenvolupen accions d´informació, formació, assessorament i divulgació amb continguts relacionats amb la discapacitat, dirigides al conjunt de la comunitat universitària, així com a institucions, associacions, fundacions… de l´àmbit públic o privat.

Igualment, des d´aquest programa es porten accions de voluntariat, on, els estudiants voluntaris/as que col·laboren amb UVdiscapacidtat recolzen als estudiants amb discapacitat en diverses accions, les quals contribueixen a sensibilitzar a la resta de la comunitat universitària sobre les necessitats de les persones amb discapacitat.

Si t´interessa ser voluntari/a de el servei, pots emplenar el Formulari d´inscripció.

Classe de formació en llenguatge de signes

Principals activitats de sensibilització

 

  • Realització de campanyes de sensibilització. “Tocs d´atenció” adreçats a tota la comunitat universitària sobre aspectes que cal millorar: ús indegut de l´aparcament reservat, piroritat per a minusvàlids de l’ús d´algunes instal·lacions, etc.)
  • Informació i difusió de notícies, convocatòries de beques i ajudes o esdeveniments d´interés.
  • Contacte amb diversos organismes, associacions, fundacions i altres agents socials per a normalitzar la vida universitària de les persones amb discapacitat.

Xica repartint fullets de sensibilització

Principals accions de formació

 

  • Foment i participació en actitivats formatives diverses, com ara cursos, seminaris, tallers..., sobre les circumstàncies de la vida diària de les persones amb discapacitat, amb especial atenció a l´àmbit universitari.
  • Col·laboració en les setmanes culturals de les facultats i les escoles universitàries amb la realització de cursos, taules redones, tallers... sobre els diferents aspectes de la discapacitat i les actituds positives en les relacions humanes.
  • Formació d’estudiants voluntaris sobre nocions bàsiques del món de la discapacitat, ús d’objectes de suport i adaptació de material. Als estudiants que col·laboren es fa lliurament d’ un certificat.

persones esperant en ascensor, diversos en cadira de rodes

Principals accions sobre el Voluntari

 

  • Suport acadèmic: proporcionen suport a l´estudi, realitzen adaptacions de materials (a Braille i relleu, escanejat de llibres, subtitulació de vídeos…) i presa d´anotacions, a través de les llibretes *autocopiativas i bolígrafs digitals que es faciliten des de la UPD.
  • Suport personal: realitzen tasques d´acompanyament dins del recinte universitari (biblioteques, cafeteries, reprografia…).
  • Tasques de Sensibilització: distribueixen material divulgatiu, com a multes simbòliques, participen en Campanyes, Jornades, Setmanes Culturals…
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies