UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

La Universitat de València ha estat guardonada amb el premi a la Millor Organització del Sector Públic, dins del marc de l´edició de 2012 dels Telefónica Ability Awards. 
Aquests premis reconeixen les empreses i institucions espanyoles, públiques i privades, per la seua aposta i impuls social en matèria d´atenció a la discapacitat com un valor afegit dins de les organitzacions.

La Universitat, des d´ara reconeguda com a entitat Ability, ha estat la receptora d´un dels tres premis absoluts per desenvolupar un model sostenible que integra la discapacitat en la seva cadena de valor.

La institució acadèmica ha estat l´única de l´àmbit públic que s´ha presentat i ha superat les sis categories principals, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, que gestiona la Fundació General de la Universitat de València.

La candidatura als premis es va conformar com una acció de Campus Sostenible, liderada pel Vicerectorat d´Ordenació Acadèmica i Professorat. 
Aquestes categories són Compromís de l´Alta Adreça i lideratge dels empleats, Reclutament i selecció, Accessibilitat, Orientació a clients, Desenvolupament professional i formació, i Prevenció i retenció; juntament amb tres categories absolutes: Millor Empresa Privada, Millor Petita o Mitja Empresa Privada; i Millor Organització del Sector Públic.

Per arribar a la candidatura com a finalista, la Universitat de València ha hagut de superar una sèrie de filtres i una auditoria independent. 
Les proves han conclòs que a la Universitat s´identifica com a oportunitat la inclusió de persones amb discapacitat (empleats i alumnat), s´impulsa la igualtat i la diversitat, es fomenta l´ocupació de qualitat de persones amb discapacitat, es promou un entorn laboral accessible, segur i saludable, es desenvolupa una cultura oberta i integradora dins de la institució i es contribueix al desenvolupament de la societat, entre altres valors.

Als Telefónica Ability Awards 2012 es van presentar 414 candidatures de més de 230 organitzacions, de les quals 50 entitats es van ratificar com a finalistes el dia 17 d´octubre de 2012, entre aquestes últimes la Universitat de València, que finalment va obtenir el reconeixement com a ‘millor organització del sector públic’.