UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Mà demanant ajuda
Enquesta sobre l'estigma associat al trastorn mental

L'estigma associat als trastorns mentals és un dels problemes més importants relacionats amb la salut mental en la societat. De fet, el procés d'estigmatització pot ser més devastador que el propi trastorn per a les persones que el pateixen perquè limita la seua integració social, la seua independència econòmica i personal i frena la seua cerca d'ajuda professional. L'estigma és present de manera genèrica en la societat amb independència del grup social o cultural al qual es pertanga i en tots els països.


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres institucions han posat l'accent en la necessitat d'un canvi real i pràctic en les creences, estereotips, prejudicis i conductes de discriminació i exclusió que conformen l'estigma social associat als trastorns mentals. Per això, és necessari conéixer la prevalença del problema i promoure iniciatives dirigides a la seua reducció.

En aquest context, el vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la UV, en col·laboració amb un equip d'investigació de les Facultats de Psicologia i Logopèdia i de Medicina i Odontologia, ha iniciat un estudi, aprovat pel Comité Ètic de la UV, dirigit a les i els estudiants del primer curs de tots els graus de la UV. Conéixer millor la prevalença de l'estigma públic associat als problemes mentals entre l'estudiantat de primer curs pot ajudar a valorar la situació en la nostra Universitat i, eventualment, planificar i implementar accions que puguen ajudar a la seua reducció.

L'estudiantat de primer rebreu l'enllaç a l'enquesta i us demanem que la contesteu per a aconseguir els objectius entre totes i tots.

 

Període de l'esdevenimentDe 2 d’octubre de 2023 a 31 d’octubre de 2023. Tots els dies de 00:00 a 23:55.

 
 
Lloc de realització

Online

 
Organitza

Vicerectorat Sostenibilitat , Cooperació i Vida Saludable

.

www.uv.es/uvsostenibilitat

 

Contacta sostenibilitat@uv.es

 
Més informació