UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València és un espai universitari fruit, en origen, de la presència de la Universitat de València en Gandia amb motiu de l’organització de la Universitat d’Estiu i la posterior consolidació amb seu i projecte propi. La col·laboració necessària de l’Ajuntament de Gandia dóna lloc l’any 2008 a la creació del centre, donant així continuïtat a les primeres iniciatives posades en marxa per la Universitat de València en la ciutat ducal en la dècada de 1980.

A més de la celebració anual de la Universitat d’Estiu des de 1983, el centre desenvolupa activitats relacionades amb la formació, la investigació, la transferència de resultats i la cultura.

Una de les principals activitats és la formació mitjançant un itinerari per a persones majors de 50 anys, Unimajors. Així mateix, s’ofereixen diversitat de cursos, conferències, jornades i d’altres accions formatives tant per a alumnes universitaris com per a professionals amb la intenció d’oferir formació permanent.

La investigació i transferència de resultats és un altra de les línies d’acció del centre, producte de la vinculació amb l’ample ventall d’àrees de coneixement de la Universitat de València, que pretén apropar els projectes, la investigació i els seus resultats a l’entorn de La Safor i territoris veïns.

La Universitat també actua com a transmissora, difusora i generadora de cultura. En aquest sentit, el centre acull al llarg del curs acadèmic nombroses activitats culturals com concerts, exposicions, taules rodones, seminaris i presentacions de llibres.

El Centre Internacional de Gandia suposa la presència de la Universitat de València en la Safor, en una acció que transcendeix els límits comarcals. En eixe sentit, la relació amb l’entorn és fonamental. Per tant, el centre té com a finalitat establir i enfortir les seues relacions amb els ajuntaments i la resta d’institucions públiques, amb la xarxa empresarial, les associacions i els moviments socials i ciutadans. Tot des d’una universitat pública al servei de la ciutadania i del territori, que busca la millora del medi ambient i la qualitat de vida de les persones, dins del paradigma de la sostenibilitat.

Carme Melo Escrihuela (Directora del Centre Internacional de Gandia de la UV)