UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Organigrama

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ALBA PAGAN, ESTER

ALBA PAGAN, ESTER

PDI-Titular d'Universitat
Vicerector/A
Vicerectorat de Cultura i Societat
MELO ESCRIHUELA, CARME

MELO ESCRIHUELA, CARME

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Director/a Centre Internacional Gandia

(9638) 64887

carme.melo@uv.es

Biografia
 

Sóc Llicenciada en Dret per la Universitat de València i Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Keele. En 2005 vaig obtenir el DEA en Drets Humans en la Universitat de Salamanca i en 2006 una Marie Curie Early Cereer Fellowship de la Unió Europea em va portar al Regne Unit, al Research Institute for Law, Politics and Justice, Keele University, on vaig iniciar la meua especialització en pensament polític ambiental. Allí vaig completar el meu doctorat en 2011 amb la tesi "Promoting ecological citizenship: the state, civil society and the green public sphere", dirigida per Andrew Dobson. Vaig ser investigadora en l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local en el marc del Programa VALi+d per a investigadors/es en fase postdoctoral de la Generalitat Valenciana. Després d'impartir classes als Països Baixos, en el Màster en Filosofia de la Universitat Radboud de Nimega i en Corea del Sud, en el Màster en Desenvolupament Sostenible organitzat conjuntament per la Universitat Hankuk de Seül i la Universitat per a la Pau de Nacions Unides, vaig tornar a València al setembre de 2015 per a incorporar-me al Departament de Geografia. He realitzat estades d'investigació i docència en el Instituto de Investigacions en Humanidades y Ciencias Sociales de la Universidad Nacional de la Plata, en la School of Management, Radboud University, en la Faculty of Chemistry, Biology and Geography, West University of Timisoara, i en la School of Social, Political and Global Studies, Keele University. La meua trajectòria docent i investigadora s'ha forjat en el camp de la teoria política ecològica i la política ambiental. Els meus treballs més recents es centren en l'estudi dels conflictes ambientals, la relació entre ciutat i sostenibilitat i en l'anàlisi de les polítiques públiques i pràctiques socials amb impacte en el sistema agroalimentari.

Des de març de 2020 dirigisc el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València

Sóc membre del grup d'investigació-acció Recartografias i de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL)

Pots consultar les meues publicacions en: https://www.researchgate.net/profile/Carme_Melo 

ALCAZAR GARRIDO, JOAN MANUEL DEL

ALCAZAR GARRIDO, JOAN MANUEL DEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a Actividades Culturals
Per Al 40 Aniversari de la Universitat d'Estiu

jalcazar@uv.es

963864532

joan.m.alcazar@uv.es

Biografia
 

[Joan del Alcàzar Garrido (València, 1954), Catedràtic d'Universitat al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València. Va obtenir Premi Extraordinari de Llicenciatura i Premi Extraordinari de Doctorat. El 1998 va ser Perit de l'Acusació davant l'Audiència Nacional d'Espanya, al Sumari 19/97 Terrorisme i Genocidi "Xile-Operatiu Còndor", que instruïa el jutge Baltasar Garzón contra Augusto Pinochet Ugarte i altres per genocidi, terrorisme i tortures.

Ha publicat diversos llibres i articles a Espanya, Mèxic, Argentina, Xile, Brasil, Itàlia, Colòmbia, Equador i Estats Units; i ha actuat com a professor convidat a diferents universitats espanyoles i americanes.

Entre els seus llibres cal citar: (con Sergio López Rivero) De compañero a contrarrevolucionario. La Revolución cubana y el cine de Tomás Gutiérrez Alea, Publicacions de la Universitat de València, 2009; (con W. Ansaldi y otros) Historia Actual de América Latina, 1959-2009, Tirant Llibres, València, 2011. (Joan del Alcàzar y Esteban Valenzuela eds.), Chile 73. Memoria, impactos y perspectivas, Valencia/Santiago de Chile, PUV/Universidad Alberto Hurtado, 2013; y, en solitario, Chile en la pantalla. Cine para escribir y para enseñar la historia (1970-1998), Valencia/Santiago, PUV/Centro de Investigación Diego Barros Arana, 2013; i, més recentement: Política y utopía en América Latina. Las izquierdas en su lucha por un mundo nuevo, Tirant Llibres, 2018 y ¿Qué fue de las grandes alamedas? Chile, 1970-2020. De la victoria de Allende a la actual crisis de Estado, Valencia, Tirant, 2020. También ha publicado (junto a N. Tabanera, J.M. Santacreu y A. Marimón) Historia Contemporánea de América, Valencia/México DF, Publicacions de la Universitat de València/Universidad Nacional Autónoma de México, 2003.

Com a docent, ha estat Vicedegà de la Facultat de Geografia i Història, Vicerector de Professorat de la Universitat de València, Director de la Universitat d'Estiu de Gandia i Director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València. Actualment és Director d'Activitats Acadèmiques del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV).

Biografia, versió en valencià]

GONZALEZ CISCAR, ISABEL

GONZALEZ CISCAR, ISABEL

MARTINEZ GARCIA, EVA

MARTINEZ GARCIA, EVA

ROMERO MIRET, PAULA

ROMERO MIRET, PAULA

SIGNES SESE, SERGIO

SIGNES SESE, SERGIO