UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Jornada de IQ-Innovació en Enginyeria Química

El Màster en Enginyeria Química de la Universitat de València organitza la VII Jornada d'IQ-Innovació en Enginyeria Química, en què els estudiants proposen una innovació tecnològica com a solució a una necessitat o com a oportunitat en un nínxol de mercat concret.

La temàtica d'aquest any es titula 'València on a green mission together', de manera que s'alinea amb les necessitats de transició ecològica de la Ciutat de València basada en solucions tecnològiques. Aquests projectes responen a necessitats reals plantejades per l'Ajuntament de València el 2022 a través del document de Mapa de Detecció Primerenca de necessitats. A més, s'han circumscrit les propostes de projectes a actuacions a realitzar a la Universitat de València, com a possibles experiències pilot, a partir de tecnologies en diferents graus de desenvolupament. D´aquesta manera, la Jornada d´IQInnovació s´alinea amb les accions de l´equip d´UVSostenibilitat del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la nostra universitat, com la Gestió Sostenible de Residus.

En aquest sentit, la jornada d' IQ-Innovació de la Universitat de València suma esforços a la visibilització de la formació de professionals amb coneixements i capacitats en les iniciatives que han portat a València competir per la Capitalitat Europea de la Innovació i aconseguir la Capitalitat Verda Europea.

Els projectes que es presenten son:

  • BioUnity UV: Biogas plant for the recovery of the orgànic matter supplied by the UV
  • Life in Plastic: Biomaterial for packaging at the ETSE-UV
  • MicroaLGa2: Reducing CO2 levels by cultivating microalgae in the UV’s decorative fountains
  • OnlyOrganIQr: Digitalisation for the valorisation of the organic fraction in the University of  València
  • Recycle UV: Return and reward system in Tarongers Campus
  • RiCycle: Rice Straw treatment to reduce pollution at L’ Albufera and to obtain renewable fuels
  • SOC UV: Sustainable Organic Compost

Aquesta jornada és coordinada pel professor del Departament d'Enginyeria Química de l'ETSE, José Badia, Cap d' Iniciatives d'UVSostenibilitat en Gestió Sostenible de Residus a la Universitat de València. En aquesta activitat es treballa el pensament crític, el treball en equip i les habilitats de comunicació, per abordar qüestions de la innovació tecnològica com la vigilància tecnològica, el triple impacte social, econòmic i ambiental, la protecció i explotació, o les fonts de finançament , entre altres aspectes, de manera pràctica i enfocada a resoldre una problemàtica real.

La jornada, oberta al públic, tindrà lloc el divendres 16 de desembre, a l'aula 0.0.3 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, entre les 11.00 i les 12.30 h.

 

Data 16 de desembre de 2022 d' 11:00 a 12:30. Divendres.

 
 
Lloc de realització

Escola Tècnica Superior d' Enginyeria, Sala 0.0.3

 
Organitza
 

Contacta jose.badia@uv.es

 
Més informació