UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació "Mujer y entretenimiento en el hogar victoriano". Fira del Llibre
Presencial

El dia 25 d'abril a les 18:30 hores es presenta el llibre "Mujer y entretenimiento en el hogar victoriano” a la Fira del Llibre de València.

 

El dia 25 d'abril a les 18:30 hores es presenta el llibre "Mujer y entretenimiento en el hogar victoriano". L'acte s'engloba dins de la 59 edició de la Fira del Llibre de València i tindrà lloc a l'"Espai Fuente Primavera" dels Jardins de Vivers. En la presentació participaran Miriam Borham de la Universitat de Salamanca, Miguel Teruel de la Universitat de València, i Laura Monrós-Gaspar co-autora del llibre. Presenta l'acte Teresa Ferrer, directora de PUV.

L’omnipresència de la llar victoriana en la producció cultural del segle XIX és indiscutible. Així ho demostra la monografia escrita en 2003 per Judith Flanders, Inside the Victorian Home, en la qual l’autora realitza un estudi detallat de la presència de la llar en l’imaginari de la segona meitat del segle des de la consideració de la domesticitat com a microcosmos de la societat vuitcentista ideal. Prenent com a base les teories de Flanders, l’objectiu d’aquesta monografia és indagar en la representació sociocultural d’allò domèstic des de la ruptura de la concepció tradicional de la societat com un espai binari a partir de la teoria de les esferes. Per a això, es pren com a punt de partida la llar de la classe mitjana vuitcentista com a espai de confluències, interseccions i connexions entre el públic i el privat. Amb aquestes consideracions, la funció pública d’allò domèstic serà estudiada des de diversos prismes relacionats amb la condició femenina i les possibilitats de les diferents indústries de l’entreteniment en el segle XIX a Gran Bretanya.

 

Data 25 d’abril de 2024 de 18:30 a 19:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

"Espai Fuente Primavera" dels Jardins de Vivers

C/ de Cavanilles, 1

València (46010)

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta comercial@uv.es

 
Més informació