UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació de l’Obra completa de Joan Fuster: volum quart i cinqué

Dimecres 18 de gener a les 19 hores es presentarà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, l'Obra completa de Joan Fuster: volum quart i cinquè. A l'acte hi intervindran Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval per la UV; i Jordi Cornudella, editor d'Edicions 62.

El volum quart recull els estudis acadèmics del gran escriptor de Sueca, en l’any del seu centenari. El volum s'obre amb el resum històric de la poesia catalana que Fuster va publicar el 1956, i recull després tots els seus estudis d'història literària sobre els clàssic de l'Edat Mitjana, el Renaixement, el Barroc i allò que abans se'n deia Decadència i que es va allargar fins ben entrat el segle XIX, és a dir fins al temps de la Renaixença.

El volum cinquè s’inicia amb el gran esforç de síntesi i de modernització de la crítica literària que va suposar el tractat de "Literatura catalana contemporània" (1972), i a continuació inclou els pròlegs de Fuster a les edicions de l’obra de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés.

Estudis indispensables, sovint fins ara introbables, d’un escriptor imprescindible i irrepetible.

 

Data 18 de gener de 2023 de 19:00 a 20:30. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna del Centre Cultural La Nau

 
Organitza

Centre Cultural La Nau, Institució Alfons el Magnànim, Edicions 62 i Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació