UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

© Ángel Morales Rubio (PN Tinença Benifassà – Fredes 20220902)
VI jornada de Contaminació Lumínica. Inscripció oberta

La Universitat de València estarà present, una vegada més, al territori valencià gràcies al programa UNIVERSITATS ESTACIONALS, que ha romàs fidel en tot moment a la societat valenciana portant la producció científica de la UV fins a un total de 20 seus repartides per tota la província de València. Presentem, així, la II edició de la Universitat de Tardor de Riba-roja de Túria, fruit de l'estreta col·laboració entre aquest ajuntament, la Universitat de València, la Diputació de València i Caixa Popular. Enguany, aquesta Universitat Estacional acollirà la VI jornada de Contaminació Lumínica sota el títol: "Cap al decreixement en contaminació lumínica". DIA: 22 de novembre (9:30 a 14:00 i 16:00 a 19:00 hores).


La contaminació lumínica no només ens està furtant el cel estrellat d’una manera contínua i silenciosa, sinó que també està alterant l’equilibri ecològic dels éssers vius i afecta la salut de les persones. L’excés d’il·luminació nocturna també contribueix al col·lapse ambiental en què està immers el nostre planeta. El temps s’acaba, i és el moment d’aturar la contaminació lumínica, ja que les zones il·luminades creixen a un ritme del 2,2% anual a tot el món. Fins ara, la legislació ha tractat tímidament de posar fre a la llum artificial nocturna, però el canvi climàtic, l'encariment dels recursos i la crisi energètica estan qüestionant el model actual. El projecte de llei autonòmica de Protecció del Medi Nocturn presentat a les Corts Valencianes hauria d’impulsar el necessari decreixement en el consum d'energia i la descontaminació lumínica.

En aquest context, la sisena jornada de Riba-roja de Túria s’organitzarà en dues sessions diferenciades. Al matí hi haurà un curs dirigit a tècnics municipals, experts, acadèmics, estudiants i responsables de la presa de decisions per tal de donar els coneixements mínims per controlar la contaminació lumínica i proposar les possibles solucions per minimitzar els seus efectes. Per altra banda, a la sessió de la vesprada es farà una conferència que aproparà el públic en general a la problemàtica i mostrarà com la tracta el cinema, i finalment tindrà lloc la presentació del recent llibre “La contaminación lumínica”. Les dues sessions s’organitzen al voltant de les respectives taules temàtiques en les quals es comptarà amb els punts de vista d’experts de diversos àmbits, universitari, legislatiu, divulgatiu o de desenvolupament territorial. Després de les intervencions es pretén obrir un debat amb tots els assistents.

L'assistència a aquesta jornada és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Per a poder participar es recomana realitzar una inscripció prèvia (CLIC ACÍ PER A ANAR A LA INSCRIPCIÓ), que agilitzarà el seu accés al recinte i assegurarà el seu seient donades les restriccions d'aforament. A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència. Per a més informació, descarrega el programa de la jornada.

 

Data De 10 de novembre de 2022 a 21 de novembre de 2022. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

ADL Riba-roja de Túria  (C/ d'Eusebio Benedito, 30)

 
Organitza

Vicerectorat de Cultura i Societat (UV).

Diputació de València.

Caixa Popular.

Secretaria autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica (GVA).

Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.

Cel Fosc. Associació contra la Contaminació Lumínica.

Red Española de Estudios sobre Contaminación Lumínica..

https://www.uv.es/territorisocietat

 

Contacta territori@uv.es

 
Més informació