UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

La Orquestra Filharmònica de la Universitat ofereix un concert a Gandia

  • 21 de desembre de 2012
Orquestra Filharmònica

L'orquestra visita Gandia amb nova directora, després de que l'anterior titular, Cristóbal Soler, fora nombrat Director Musical del Teatre de la Zarzuela. Beatriz Fernández va dirigir la formació en aquesta ocasió. Fernández compta amb una gran experiència, ha dirigit l'Orquestra de València, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l'Orquestra del Conservatori Superior de Múrcia, el cor Europa Chor Academie, l'Orquestra Mendelssohn Symphonia (Alemanya), i la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein.

L'orquestra visita Gandia amb nova directora, després de que l'anterior titular, Cristóbal Soler, fora nombrat Director Musical del Teatre de la Zarzuela. Beatriz Fernández va dirigir la formació en aquesta ocasió. Fernández compta amb una gran experiència, ha dirigit l'Orquestra de València, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l'Orquestra del Conservatori Superior de Múrcia, el cor Europa Chor Academie, l'Orquestra Mendelssohn Symphonia (Alemanya), i la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein. Ha estat directora invitada de la Banda Simfònica de la Societat Musical de Carcaixent i de la Banda Primitiva de Paiporta. Va ser directora titular de la Banda de Música La Lira de Vilafamés (Castelló) i, en l'actualitat, és directora titular de la Banda Associació Cultural Allegro de València i de la Banda Societat Musical L'Artesana de Catarroja. Recentment, ha estat nomenada directora assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

La Filharmònica de la Universitat presenta un programa composat per dues parts. En la primer d'elles, el clarinetista valencià Juan Antonio Fenollar com a solista, junt amb l'orquestra abordarà el Concert núm. 1 per a clarinet i orquestra en mi bemoll major, d'Ernesto Cavallini. En la segona part, l'orquestra interpretarà la suite basada en el ballet El llac dels cignes, de P. I. Txaikovski. Es tracta d'un dels ballets clàssics tradicionals més coneguts a tot el món. Es va estrenar al Teatre Bolxoi el 1877. L'obra transcorre entre l'amor i la màgia, i enllaça entre els diferents quadres la lluita entre el bé i el mal. Narra la història de Sigfrid, un príncep que, quan arriba a la majoria d'edat, és convidat pels seus amics a una cacera amb el propòsit de distreure'l de la indecisió en què es troba per a triar esposa. Els joves caçadors troben un llac dominat pel bruixot Von Rothbart, qui en veure's desfavorit per la mirada d'Odette, la transforma en un preciós cigne, així com a a la cort que l'acompanya. Durant el dia ella es converteix en cigne i per breus moments, a la nit, és una dona que espera ansiosa el primer petó d'amor per alliberar-se de l'encís.

Esta orquestra va ser fundada en 1995 pel director Cristóbal Soler i està formada per 80 jóvens estudiants de música que, majoritàriament, compaginen estos estudis amb les seues carreres universitàries. L'edat mitjana dels seus integrants és de 20 anys.