UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Conferències, teatre i música en la programació d’activitats obertes de la 34 Universitat d’Estiu de Gandia

  • 7 de juliol de 2017
Concert Universitat d'Estiu de Gandia

L'acte inaugural serà, com ja és tradicional, el primer dia el dilluns 17 de juliol a les 20h. Sami Naïr, politòleg francés d’internacional prestigi, serà l’encarregat de dictar la conferència inaugural que portarà per títol "Quin tipus de crisi sofreix Europa?". L'acte comptarà amb la presència del Rector de la UV, Esteban Morcillo, i l´alcaldessa de Gandia, Diana Morant. La UEG d´engunay tindrà lloc del 17 al 21 de juliol sota el lema 'Temps incerts'.

El cicle de conferències continuarà dimarts 18 amb la taula rodona “Com planificar la conservació de la Natura en el S.XXI?” coordinada per Joan Mayol. Cap de Servei de protecció d’espècies del govern de les Illes Balears. Dimecres 19 serà el diputat al Congrés Íñigo Errejón qui pronunciarà la conferència “Parada o mitad del camino. El proceso de cambio político en España”. Mentre, dijous 20 serà el torn del televisiu Pablo Simón, editor de Politikon, qui parlarà sobre “El transitar de la legislatura: balanç i perspectives del multipartidisme espanyol”. Les conferències finalitzaran divendres 21 amb Empar Marco, Directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació qui  parlarà sobre "La redacció integrada: periodisme de qualitat en el nous informatius de la RTVV-web valenciana". Com sempre, a les 20h al saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

Pel que respecta a les activitats nocturnes, les activitats començaran uns dies abans de la inauguració oficial ja que el dijous 13 de juliol està prevista la representació de l’obra “La Fira Invisible” per part d’Escena Erasmus, la companyia teatral de la Universitat de València formada per estudiants erasmus. Les activitats nocturnes es reprendran dimarts 18 amb el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés que presentaran el seu àlbum-debut: “45 cerebros y un corazón”  que els va fer convertir-se en l’autèntica revelació musical de 2016. Dimecres 19 serà el torn del duet format per  Mireia Vives i Borja Penalba, dos joves músics valencians amb una llarga i important trajectòria en múltiples formacions i diversos estils. Dijous 20 el cinema serà el protagonista amb  la projecció de “Mon oncle” del director francés Jacques Tati. Mentre, el plat fort d’aquesta edició arriba l’últim dia amb l’actuació del cantautor Paco Ibáñez que presenta el seu últim treball “En tiempos de ignominia”. Cal destacar, que enguany totes les activitats són gratuïtes amb l’excepció del concert de Paco Ibáñez. Les entrades estan a la venda, a un preu de 10€, en la Casa de la Marquesa o a la web Instanticket.