UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Els alumnes d´Unimajors participen en l´encontre d´Unisocietat a La Nau

  • 24 d’abril de 2018
Trobada Unisocietat a La Nau.

Els alumnes de primer de la Universitat dels Majors participaren el passat 20 d´abril en un encontre a La Nau amb alumnes d´altres seus d´Unisocietat. Els alumnes realitzaren una visita guiada al Paranimf i a la Capella, i assistiren a la conferència de la catedràtica d´Ètica i Filosofia Política Adela Cortina. La trobada va estar organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Els alumnes que enguany han iniciat els seus estudis en Unisocietat, entre els quals es troben els alumnes de la Universitat dels Majors, conegueren l’edifici emblemàtic de La Nau i acudiren a la ponència d’Adela Cortina. El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València va organitzar aquesta trobada en col·laboració amb els ajuntaments que enguany compten amb primers cursos d´Unisocietat: Gandia, Ontinyent, Requena, Alzira i Benetússer.

La rectora Mavi Mestre va donar la benvinguda als estudiants de primer curs. Al costat dels alumnes hi hagueren representants institucionals i/o tècnics dels ajuntaments participants, així com a membres de Caixa Popular (que finança el programa Unisocietat) i de Caixa Ontinyent (que recolza econòmicament Unisocietat a Ontinyent).

La trobada comptà amb la conferència d´Adela Cortina Orts, catedràtica d´Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València. Adela Cortina és, a més, membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, ha estat la primera dona que ingressa en aquesta Acadèmia des de la seua fundació en 1857. Algunes de les seues obres han sigut reeditades en diverses ocasions: ‘Ètica mínima’ (Aliança, 2010) es troba en la quinzena edició i ‘Ètica sense moral’ (Aliança, 2010) en la desena.

Després del col·loqui, els estudiants, dividits en grups, feren una visita guiada al Paranimf de la Universitat, construït a mitjan segle XVII. També visitaren la Capella de La Nau, que va ser erigida en 1498 pel cèlebre arquitecte Pere Compte.

En l´actualitat, el programa Unisocietat arreplega més de 1.500 estudiants distribuïts entre 10 seus: Ontinyent (des del curs 2011/12), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del curs 2013-14), l´Eliana (des del 2014-15), Paterna i Requena (des del curs 2015-2016), Alzira i Benetússer (des del 2016-17) i Gandia (des de 2007/08, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys-).