UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Gandia organitza un cicle de conferències sobre pensament ambiental i acció sobre el territori

  • UVGandia
  • 27 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) posa en marxa el cicle de conferències “Pensament Ambiental i Acció Sobre el Territori” que tindrà lloc al llarg del curs 2020-2021. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns. Totes les conferències seran gratuïtes i es podran seguir tant de manera presencial com virtual.

Un total de cinc conferències que es programaran al llarg de l'any conformen el programa d'aquesta iniciativa que pretén ser un fòrum d’aprenentatge i debat sobre els temes més actuals que condicionen la sostenibilitat del planeta i de la vida en temps de crisi climàtica, sanitària i social.

La primera part del cicle està dedicada a fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i el medi natural, posant l’accent en la relació entre economia i medi ambient i en els impactes de la crisi del coronavirus per al medi natural.  L'encarregat d'obrir el cicle serà Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes de la Generalitat Valenciana qui parlarà sobre "“Creixement sostenible? Que li ho pregunten a Groucho Marx". La conferència de Cucarella tindrà lloc l'11 de novembre.  Mentre, el professor del departament de geografia de la Universitat de València, Lluís del Romero, pronunciarà, el 13 de gener, la conferència “Pandèmia del coronavirus i medi rural: nova crisi demogràfica o oportunitat històrica?”. 

La segona part d'aquest cicle es centrarà en les problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronta hui el territori de la Safor i els seus voltants. La primera de les conferències d'aquesta segona part tindrà lloc el 3 de març i estarà a càrrec de Victor Navarro d'Acció Ecologista Agró qui parlarà sobre “La Marjal Pego-Oliva: història, situació actual i reptes futurs”. La següent cita serà el 14 d'abril i en ella es parlarà sobre els reptes i riscos de la modernització dels regadius. En aquest cas serà Carles Sanchis, del departament de Geografia de la Universitat de València l'encarregat de tractar aquest tema. Per últim, la conferència que tancarà el cicle serà "La mar es vida. Pesca y sostenibilidad socio-ambiental de la costa mediterránea" i tindrà el lloc el 5 de maig de la mà de Paloma Herrera del Departament d’Economia i Ciències Socials de l'Escola Politècnica Superior de Gandia.

Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, serà l'encarregada de coordinar aquest fòrum. La inscripció serà gratuïta i ens els proper dies s'obrirà el registre per a la primera de les conferències programades el proper 11 de novembre. Totes les sessions es realitzaran a les 19h en el Centre Internacional de Gandia i també seran retransmeses online.

Llista d'enllaços: