UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Celsa Monrós, directora general de Canvi Climàtic, pronuncia una conferència a Gandia

  • UVGandia
  • 12 de novembre de 2021
D'esquerra a dreta: Jaime Güemes, Celsa Monrós, Carme Melo i Tasio Urra.
D'esquerra a dreta: Jaime Güemes, Celsa Monrós, Carme Melo i Tasio Urra.

La cita va ser el passat 11 de novembre i la conferència portà per títol 'L'emergència climàtica en les polítiques autonòmiques'. Aquesta conferència es va emmarcar en el cicle 'Pensament Ambiental i Acció pel clima', organitzada des del Centre Internacional de Gandia.

El passat 11 de novembre va tindre lloc una nova conferència del cicle 'Pensament Ambiental i Acció pel Clima'. En aquesta ocasió, va ser la directora general de Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana l'encarregada de pronunciar la conferència 'L'emergència climàtica en les polítiques autonòmiques'.

Monrós és directora de Canvi Climàtic des d'agost de 2009. És responsable de les polítiques de canvi climàtic que inclouen la posada en marxa de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia; l’elaboració de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica; el seguiment i incorporació de les polítiques europees i estatals relacionades amb la lluita contra en canvi climàtic i la coordinació i impuls a nivell d’entitats locals i sector empresarial en l’àmbit del territori valencià. D’ella també depén el Centre d’Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

Enginyera agrònoma, ha treballat durant més quasi vint anys en assumptes europeus, tant des de Brussel·les en institucions europees com des de València, a diverses entitats. En els darrers 8 anys treballant en una iniciativa europea de innovació en canvi climàtic, EIT Climate-KIC, on ha treballat amb actors europeus però també nacionals i regionals en programes formatius, emprenedors i d’innovació per lluitar contra el canvi climàtic.

Aquesta conferència es trobava dins del cicle 'Pensament Ambiental i Acció pel Clima', organitzat pel Centre Internacional de Gandia conjuntament amb el Diploma de Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental que s’imparteix per primera vegada a la ciutat aquest curs. La programació del primer cicle del semestre la completarà una taula redona sobre mobilitat sostenible que se celebrarà el proper 2 de desembre.

Imatges: