UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Concerts de Nadal 2018 de les agrupacions musicals de la Universitat

  • 14 de desembre de 2018
Image de la noticia

Les agrupacions musicals de la Universitat de València preparen una programació musical molt intensa amb motiu de les festes de Nadal en diverses ciutats i espais universitaris. Després de l’exitosa obertura al Palau de la Música, l'11 de desembre de 2018, amb l’Orquestra Filharmònica de la UV i l’Escola Coral de La Nau, es completa la proposta concertística per a Nadal amb set concerts més a càrrec de les diferents agrupacions de la UV.

A més de l’actuació del Palau de la Música l’Orquestra, dirigida per Beatriz Fernández, protagonitzarà el tradicional Concert de Nadal del Centre Internacional de Gandia. El dia 20 de desembre, al Teatre Serrano de Gandia (19.30 hores), reprendrà amb el pianista Jorge Tabarés part del repertori del Concert d’Obertura de Curs, ajornat a causa de les forts pluges que va patir la ciutat, interpretant el ´Concert per a piano i orquestra en la menor, Opus. 16´ d’Eduard Grieg (1843-1907). També s’inclourà per a celebrar les properes festes un repertori de polques i valsos de Johann Strauss II (1825-1899) seguint l’estil de l’any nou vienès.

L’Orquestra Filharmònica de la UV tancarà la seua intervenció als concerts de Nadal divendres 21 de desembre, a les 13 hores, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna amb questa selecció tradicional vienesa.

Seguint amb els concerts propis d’aquestes dates l’Orfeó Universitari de València donarà un total de tres concerts i serà l’encarregat de cloure el cicle de concerts de Nadal de la Universitat de València, amb el concert del dia 23 de desembre al Palau de la Música, a les 19.30 hores. Prèviament, aquest diumenge, dia 16, oferiran un concert a l’Auditori d’Algímia d’Alfara, a les 18 hores. També hi seran a l’església de San Pere Apòstol de Moixent, el dia 22, a les 18 hores.

Dirigit per Francesc Valldecabres l’Orfeó inclourà entre el seu repertori Chichester Psalms, obra per a cor mixt escrita en 1965 pel compositor americà Leonard Bernstein a partir del Llibre dels Salms de la Bíblia hebrea, a més d’una amplia selecció de Nadales de compositors valencians.

Les xiquetes i xiquets dels cors Mestral, Garbí i Tramuntana de l’Escola Coral de La Nau sumen la seua participació als concerts nadalencs de les agrupacions musicals de la Universitat amb un concert al hall del Col·legi Major Rector Peset, dilluns 17, a les 19 hores. Per a aquesta ocasió la seua directora, Mònica Perales, ha preparat un repertori que inclou nadales populars i tradicionals de tot el món.


Mònica Perales també estarà al capdavant del Club Coral de La Nau Gran al concert que faran al Paranimf de La Nau el dia 20, a les 12.30 hores, amb un repertori de música nadalenca i religiosa des del segle XV fins a l’actualitat.


Tots els concerts de les formacions universitàries són gratuïts (amb aforament limitat al recinte) excepte el del dia 23 de desembre al Palau de la Música, les entrades del qual es poden adquirir a les taquilles del Palau de la Música i en www.palauvalencia.com. El preu oscil·la entre els 6 i els 12 euros.

Programació completa, ací