UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Francesc Martínez Martínez guanya amb ´Educatio Vitae´ el primer concurs de poesia ´Per l´Educació´

  • 27 de juny de 2016
Francesc Martínez Martínez

Francesc Martínez Martínez ha estat el guanyador del primer premi, amb l´obra ´Educatio Vitae´, del concurs de poesia ´Per l´Educació´, organitzat pel Centre de Gandia de la Universitat de València i l´Ajuntament de Gandia. El nou director del Centre, Emili Aura, va estar l´encarregat de lliurar els diplomes acreditatius a tots els guanyadors.

Ha participat en el concurs una quinzena de persones entre alumnes de la Universitat dels Majors de la Universitat de València i concursants externs amb obres originals i inèdites (poema o conjunt de poemes), en castellà i valencià amb una extensió màxima de 50 versos.

El jurat, compost pel professor de la Universitat de València Jesús Peris; la regidora Laura Morant; l´exdirector del CG Josep Montesinos; i la professora jubilada de l´IES Tirant lo Blanch Vicenta Llorca Climent, ha decidit el nom dels guanyadors que donà a conéixer el passat 8 de juny.

Rel·lació de guanyadors:

1er PREMI: ´Educatio Vitae´, de Francesc Martínez Martínez
2n PREMI: ´M´agrada dir sí´, de Pilar Viñao
1er ACCÈSSIT: ´Per l´Educació´, de Francisco Javier Reig

Segons va explicar Josep Montesinos durant la presentació del concurs el passat 19 de maig, aquesta iniciativa té per objectiu fomentar i desenvolupar l´expressió escrita i la creació literària alhora que s´anima a la reflexió crítica sobre l´educació.

"La creació literària és un tema recurrent en les diverses activitats que organitzem des del CG", va expressar Montesinos, afegint que "ens sembla més molt important unir-la a l´educació, especialment en aquest moment de crisi de valors que estem patint".

L´exdirector del Centre de Gandia de la Universitat de València va afirmar que a través d´aquest certamen es fomenta la participació activa i la formació. "L´educació permet els nostres joves no només la seua formació integral i d´accés al món laboral, sinó també l´acció instructiva al llarg de tota la vida. És l´última utopia de l´ésser humà que queda en peu per avançar ", manifestà Montesinos.