UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

La llei del Menor i l’absentisme escolar centren dos cursos organitzats per la UV i la Mancomunitat de Municipis de La Safor

  • 20 de febrer de 2019
Image de la noticia

La matrícula dels dos cursos és gratuïta i es pot formalitzar a la web del Centre de Gandia de la Universitat de València. Ambdós cursos s’iniciaran al mes de març i seran impartits per especialistes en el tema en horari de vesprada.

La Mancomunitat de Municipis de La Safor i la Universitat de València han obert noves vies de col·laboració en el camp de la formació de treballadors socials i ha organitzat dos cursos, de deu hores de duració, en els que s’abordarà la llei del menor i la problemàtica de l’absentisme escolar. Ambdós compten amb el reconeixement del Servei de Formació Permanent de la Universitat de València.

El proper 5 de març a les 17h donarà inici el Curs de formació sobre la Llei del Menor que té com objectiu analitzar les formes i límits de l’aplicació de la Llei del Menor incorporant a la perspectiva jurídica el punt de vista dels tractament del menor. El curs està dirigit a treballadors socials, policies locals i equips directius de centres escolars,  per tal d’aportar estratègies d’intervenció. Així, durant els tres dies que durarà el curs,  es tractarà el paper dels jutges, advocats i fiscals davant la posició del menor en la dicotomia  infractor/víctima. Les sessions tindran lloc els dies  5, 7 i 13 de març en horari de vesprada i seran impartides  per advocats especialistes i professionals de la  Policia Nacional, del Jutjat de Menors  i de la Universitat de València. Aquest curs està coordinat pel Prof. José Martín Pastor, Catedràtic de Dret  Administratiu i Dret Processal de la Universitat de València.

Mentre, el 26 de març donarà inici el Curs de formació : Absentisme escolar. Situació actual i propostes d’intervenció. L’objectiu d’aquest curs és analitzar la situació de l’absentisme escolar, les seues causes, conseqüències i mecanismes d’intervenció establint models de bones pràctiques. Aquest curs, que tindrà lloc el 26 i 28 de març i el 4 i 6 d’abril, també en horari de 18 a 20.30h, està dirigit també a treballador socials així com a professors, psicopedagogs i membres dels equips directius dels centres escolars i comptarà amb el reconeixement del Servei de Formació Permanent i d’Innovació Educativa de la Universitat de València. En aquest cas, el Prof. José Ignacio Cruz Orozco, del departament de educació comparada i història de la educació de la UV en serà el coordinador.

La matrícula es pot formalitzar en la web del Centre de Gandia de la UV

 

Documents adjunts: