Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

Imatge promocional de l'esdeveniment Startup Day 2025 organitzat per AgrotecUV i BiOVEGEN
Startup Day 2025: catalitzant la innovació agroalimentària POSPOSAT
Presencial

Donada la condició climatològica adversa prevista en la Comunitat Valenciana per a aquests dies i a fi de facilitar l'assistència a tots aquells interessats, s'ha decidit posposar la jornada per a evitar desplaçaments i garantir la seguretat dels participants. La jornada s'ha posposat per al dia 28 de maig. Us demanem disculpes per les molèsties ocasionades.

 

Un any més se celebra el Startup Day organitzat per AgrotecUV i BIOVEGEN, amb l'objectiu de promoure la innovació en el sector agroalimentari, reunint així startups incubades en AgrotecUV, empreses tractores del sector, investigadors i inversors per a explorar solucions innovadores i sostenibles. La jornada tindrà lloc el 28 de maig a partir de les 9:30h a l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València.

Durant la jornada, es realitzaran presentacions de startups disruptives en el sector, casos d'èxit de projectes innovadors i una taula redona amb empreses líders del sector així com ponències relacionades amb investigació en àrees agroalimentàries com la teledetecció agrícola, el control de plagues o avanços en l'alimentació, entre altres. També es parlarà sobre tendències tecnològiques i el suport a la inversió tant pública com privada en este camp.

A més, hi haurà espais per a reunions bilaterals i networking, on els professionals poden establir col·laboracions i intercanviar coneixements amb les més de 50 institucions ja confirmades.

Programa

9.30 h. Obertura institucional

  • Rosa María Donat Beneito. Vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València
  • Pedro Carrasco Sorlí. Director del Parc Científic de la UV
  • José Pellicer España. President BIOVEGEN

9.50 h. AgrotecUV: incubant el futur del sector

  • Eva Bataller. Responsable de desenvolupament de negoci de AgrotecUV i agent d'innovació d'IVACE+i

10.00 h. Radiografia del sector agrobiotecnológic espanyol

  • Gonzaga Ruiz de Gauna Gutiérrez. Gerent BIOVEGEN

10.10 h. Pitches de Startups de AgrotecUV: 3ª Convocatòria

  • Agrotan Natura: elaboració de biofertilitzants i productes per a una agricultura de qualitat, rendible i sostenible. Miguel Ángel González. Co-fundador i CEO d’Agrotan Natura
  • Ajax DNA: producció de microorganismes personalitzats per a la producció escalable de nous ingredients i compostos bioactius d'aliments. Alejandro Atienza. Co-fundador i CEO d'Ajax DNA
  • Bio2Coat: producció de pel·lícules de recobriment comestible 100% naturals que conserven, protegeixen i allarguen la vida comercial de la fruita fresca. Farayde Matta. Co-fundadora i CRO de Bio2Coat
  • Agraris BioTech: desenvolupament d'encapsulats sostenibles amb alliberament controlat, reduint químics i protegint cultius de manera eficient i ecològica. Lucía González Bermúdez. ProCEO de Agraris BioTech
  • Guennetikos Gen: empresa biotecnològica dedicada a la producció de metabòlits secundaris de plantes. Miguel María López Sánchez. Fundador i CEO de Guenentikos Gen
  • Karat Foods: desenvolupament de productes innovadors i sostenibles a base de garrofera, potenciant l'agricultura local, la biodiversitat i el consum saludable. Luis Borja García Gimeno. Fundador de Karat Foods.
  • Modoru biotech: desenvolupament de vacunes vegetals per al control de patògens i nano-encapsulació de principis actius d'ús en agricultura. Jose María Delgado Martín. Fundador de Modoru biotech.
  • Veganic nature: desenvolupament de biosolucions per a l'explotació sostenible i conscient de cultius, que permeta una obtenció de collites saludables i rendibles. Carlos Ledó. Fundador de Veganic Nature i CEO.

 

11.00 h.  Casos d'èxit startups AgrotecUV

  • Primer assaig pilot de fags a Espanya per al tractament de la Xylella fastidiosa

    • Marisa Domingo Calap. CEO i cofundadora de Evolving therapeutics
    • Marta López Serra. Cap de Sanitat Vegetal de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural del Govern dels Illes Balears.

  • Programa d'incubació com a impulsor de la transferència per al desenvolupament de productes de sanitat animal

    • Raquel Codina. Product Development Manager de Bionte nutrition
    • Giuseppe Meca. Catedràtic de la Universitat de València del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciència dels Aliments, Toxicologia i Medicina Legal i responsable de l'àrea cientificotècnica d’AgrotecUV

11.30 h. Coffee break

12.15 h. Taula redona. Comunitat AgrotecUV: innovació i col·laboració

  • Nicolás Juste. Responsable de projectes de Anecoop
  • Joaquín del Riu. Director de qualitat i I+D+i de Vicky Foods
  • Juancho Escobar. Fundador i CEO de Q’Omer
  • Pepe Castro. Agent d'innovació per a la CV. Director de projectes en la UNIÓ Llauradora i Ramadera

12.45 h. Investigació de la Universitat de València en el sector agroalimentari

  • Bionutest-UV: disseny i avaluació d'aliments saludables i sostenibles. Amparo Gamero. Professora titular de la Universitat de València de l'àrea de tecnologia d'aliments
  • CBP-UV: control biotecnològic de plagues per a una protecció de cultius més sostenible. Salvador Herrero. Catedràtic de la Universitat de València del Departament de Genètica de l'institut Biotecmed
  • UCG-UV: la teledetecció com a ferramenta per a la gestió sostenible i la transformació de l'agricultura. Belén Franch Gras. Professora titular del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València i professora adjunta de la Universitat de Maryland

13.30 h. Tendències, tecnologies disruptives i inversió estratègica en el sector agroalimentari

  • Xana Belastegui. Partner & Chief Investment Officer. Swanlaab Venture Factory.

13.45 h. Suport del CDTI a l'emprenedoria de base tecnològica

  • Carlos Franco. Assessor Tècnic en CDTI. Expert en Avaluació de projectes nacionals i internacionals d'I+D+i sector agroalimentari

14.00 h. Clausura

Pots inscriure't en el següent enllaç  STARTUP DAY 2025: catalizando la innovación agroalimentaria - Biovegen.

 

Data 28 de maig de 2025 de 09:30 a 14:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Auditori Marie Curie - Parc Científic de la Universitat de València

Calle Catedràtic Agustín Escardino Benlloch, 9

Paterna (46980)

 
Organitza
 
agrotecuv@uv.es

 
Més informació