Ismael Mingarro
Degà de la Facultat de Ciències BiològiquesLlicenciat en Biologia (1989) i Doctor en Bioquímica (1994) per la Universitat de València (UV). Va realitzar estudis postdoctorals al Torrey Pines Institute for Molecular Studies (San Diego, 1994), i al Dept. de Bioquímica i Biofísica de la Universitat d'Estocolm EMBO Fellow (1995-97). Professor Titular d'Universitat (1999-2011) i Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular (2011-actualitat) a la UV. Professor Visitant a la Texas A&M University (TAMU, 2009) i a la Universitat de Califòrnia San Francisco (UCSF, 2022).
Dirigeix el laboratori de Proteïnes de Membrana (https://research.uv.es/membrana/) des del 2000 i és Investigador Principal de projectes nacionals, autonòmics i de contractes de R+D. Ha dirigit 13 Tesis Doctorals, 5 d'elles Premi Extraordinari de Doctorat. Autor de més de 90 publicacions científiques i de 2 patents. Manté una intensa activitat de divulgació de la qual destaquen una xerrada TEDx; diversos articles a Mètode, The Conversation, Virologia, Encuentros en la biologia (UMA); i col·labora amb la Unitat de Cultura Científica de la UV.
Secretari (2015-19) i vicedirector (2019-22) de l'Escola de Doctorat UV. Membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM, 2016-20) i Cònsol de la SEBBM a València (2020-actualitat). Membre de la Comissió Adjunta a la Vocalia 3 de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE, 2021-actualitat ).
Premi de la Societat de Biofísica d'Espanya (2022). “Per la seva sòlida i reconeguda trajectòria investigadora dedicada a la comprensió dels mecanismes de biogènesi, plegament i inserció de proteïnes de membrana. Pels...
Llegir mésCarmen Agustín Pavón
Vicedegana de Relacions InternacionalsCarmen Agustín Pavón va nàixer a València en 1980. Es va doctorar en Neurociències per la Universitat de València en 2008, amb una estada breu en la Università di Roma La Sapienza (Sep-Dec 2006). Va ser investigadora postdoctoral a la University of Cambridge (Gen 2009- Oct 2010), Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (Nov 2011- Dec 2013), Imperial College London (Gen 2014-Oct 2014), i Universitat Jaume I de Castelló (Oct 2014- Ago 2015), de la que també va ser professora al grau de Medicina (Sep 2015- Sep 2016). Actualment es professora de la UVEG des d'octubre de 2016.
Les seues línies d’investigació se centren en la neurobiologia de l’olfacció, el comportament emocional, i el comportament socio-sexual i maternal, tant en animals sans com en models animals de malalties del sistema nerviós, en concret la síndrome de Rett.
A banda de la seua activitat investigadora, es dedica a la divulgació científica des que va guanyar el premi El·lipse de Divulgació Científica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona a finals de 2011. És bloguera a les plataformes de divulgació Naukas i Scilogs, i ha publicat articles a les revistes Redes, Mente y Cerebro, Historia y Vida i Mètode. Ha donat nombroses xerrades tant per als més joves com per al públic general i és organitzadora d'esdeveniments divulgatius com "La Neuromascletà" durant la Setmana Mundial del Cervell.
Llegir mésMar Ferrer Suay
Vicedegana de Qualitat i InnovacióMar Ferrer Suay és Llicenciada en Biologia per la Universitat de València (2004-2009). Va obtenir el doctorat en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona amb Menció Internacional (2010-2014). Ha realitzat tres Màsters: a Biodiversitat: conservació i evolució (2009-2010, UV), a Control i Gestió de Plagues (2015, UV) ia Professorat d'Educació Secundària (2018-2019, UV). Va ser investigadora postdoctoral a l'American Museum of Natural History (2016, New York, USA) i Juan de la Cierva-Formació a la Universitat de València (2016-2018).
És l'especialista de la subfamília Charipinae, petites vespes que actuen com a hiperparasitoides de pugons i ocasionen greus problemes als programes de control biològic. Ha realitzat vuit estades predoctorals. Ha descrit més de 50 espècies noves per a la ciència i establert multitud de relacions tròfiques. Actualment té reconegut un sexenni de recerca i és IP d'un Projecte de la Generalitat Valenciana centrat en l'ús de marcadors moleculars per definir els límits entre espècies i resoldre la filogènia del grup.
Imparteix classe al Grau de Biologia i al Màster de Biodiversitat: Conservació i Evolució, del qual també és membre de la Comissió Acadèmica. També és codirectora del Màster Propi en Control i Gestió de Plagues. Participa en activitats com BioGrau, Pràctiques externes, Olimpíades de Biologia, Motivem i Projecte Natura.
Llegir mésMª Jesús García Murria
SecretàriaLa Dra. García-Murria és especialista en bioquímica de proteïnes i compta amb una àmplia experiència interdisciplinària en bioquímica, biologia molecular, proteòmica, biologia cel·lular i microbiologia. Va realitzar la seua tesi doctoral en la Universitat de València, durant la qual va dur a terme dues estades en l'Uppsala Biomedical Center de la Universitat d'Uppsala. Posteriorment, va tenir un contracte postdoctoral durant quatre anys en el Servei de Proteòmica del Centre d'Investigació Príncep Felip. De tornada a la Universitat de València, va treballar inicialment en l'àrea de Biologia Molecular de Plantes i, finalment, es va incorporar al laboratori de Proteïnes de Membrana del departament de Bioquímica i Biologia Molecular. Actualment, desenvolupa la seua activitat investigadora, centrada en la biogènesi, inserció, plegament i assemblatge de proteïnes de membrana en la membrana lipídica, així com en el paper dels segments transmembrana de proteïnes humanes o virals en processos apoptòtics.
En l'àmbit docent, ha estat implicada en la docència universitària des de la seua tesi. Té reconeguts dos quinquennis amb una qualificació d'excel·lent en el nivell avançat del programa Docentia d'Avaluació de l'Activitat Docent per l'ANECA. Tots els anys participa en diversos cursos per millorar les seues competències professionals i habilitats docents. Des de 2016, participa en el concurs d'idees Motivem, l'objectiu del qual és millorar l'ocupabilitat de l'alumnat a través de l'acció motivadora del professorat. A més, és la presidenta de la Comissió de Treball de Fi de Grau en Biotecnologia i actualment és la Secretària de la Facultat de Ciències Biològiques.
Llegir més